Demoefekti 14/2019

Intiö Sound

Tällä viikolla Demoefektissä Intiö Sound, Ruuhka, Agnosia ja Blackbird Sons.

INTIÖ SOUND

Oulun Intiö Sound tekee rauhallista elektronista musiikkia. Junat tuo mieleen vuosituhannen vaihteen chill out -boomin. Tuottajana Intiö Sound on erinomainen. Soundeilla luodaan tunnelmaa todella onnistuneesti ja komppeja ja loopeja kiedotaan yhteen hyvällä sävellyksen ja dynamiikan tajulla. Biisinä Junat on simppeli ja toimiva, mutta suurimman vaikutuksen tekee biisin sovitus. Soundit ja momentti hallitaan niin poikkeuksellisen hyvin, että olisi mielenkiintoista kuulla mitä Intiö Sound saisi aikaan vähän kokeellisemmalla ja sävellyksen sijaan soundiin keskittyvällä kappalemateriaalilla.

facebook.com/intiosound

RUUHKA

Jyväskylän Ruuhka on lähettänyt Demoefektiin ennenkin mielenkiintoista ja laadukasta musiikkia, mutta 271:llä ollaan otettu vielä harppaus eteenpäin. Sävellyksenä biisi on entistä tasapainoisempi ja aikuismaisempi ja soundiin on tullut aste siihen hyvin sopivaa raskautta. Sanoitukset ja tunnelmat ovat yhtä synkkiä ja melankolisia kuin viimeksikin, mutta metallisempi ote tuo vielä lisää painostavuutta. Vähän tukevampia soundeja kaipaisi, mutta ei omaperäisestä ja hyvin sävelletystä, soitetusta ja lauletusta 271:stä muuten juuri valituksen aihetta löydä.

facebook.com/Ruuhkaofficial

AGNOSIA

Turun Agnosia kertoo saatteessaan yhdistävänsä musiikissaan The Curea, Blade Runner -syntikoita ja black metal -riffejä. Jos sekoitus kuulostaa liiankin monipuoliselta, on Agnosian keitos Valon perusteella selvästi simppelimpi. Syntikat muistuttavat enemmän Gary Numania kuin Vangelista, eikä raskaista kitaroistakaan helposti black metal -vaikutteita kuule. Valo on kuin rosoisempaa 80-luvun post punkia crust-vaikutteilla. Biisi on soundejaan ja sävellystään myöten 80-lukuisen kuuloinen, mutta miltään retroilulta se ei silti kuulosta. Agnosian musiikki on luontevaa ja laadukasta.

facebook.com/agnosiabandfin

BLACKBIRD SONS

Biisin nimi on Rock ’n’ Roll Ain’t Dead ja sitä tässä yritetään todistaa kopioimalla riffit, koukut ja melodiat 80-luvun AC/DC:ltä ja käärimällä ne modernisoundisiin kuoriin. Soitto ja laulu pelaavat moitteettomasti ja soundit ovat todella hyvät ja ammattimaiset. Mukaan ei ole kuitenkaan mahtunut ainuttakaan omaa ideaa, joten erinomaisesta toteutuksestaan huolimatta tulos jää aika laihaksi. Jos tykkää AC/DC:stä, mutta ei jostain syystä sitä halua kuunnella, on Airbourne parempi vaihtoehto. Voi olla, ettei rock vielä ole kuollut, mutta alkaisi ehkä olla jo aika.

facebook.com/blackbirdsons


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.