Demoefekti 14/2024

Tällä kertaa Demoefektissä Heathen Hearts, In Thorns, Vantaan Olympialaiset 1992 ja Raymond Wave.
6.4.2024 19:13

HEATHEN HEARTS

Heathen Hearts soittaa suoraviivaista metallin ja hardcoren yhdistelmää. Saatteen mukaan bändiä ollaan ehditty jo noteerata muunmuassa italialaisissa ja tanskalaisissa metallilehdissä. Ei mikään ihme. Heathen Heartsin toiminnassa on niin sävellyksen, soiton, soundien kuin musiikkivideonkin osalta osaava ja ammattimainen ote. Raskaat riffit toimivat ja dynamiikan muutoksista saadaan maksimit irti. Bändin energia välittyy Starve the Machinesta mainiosti. Vaikka Heathen Hearts vetää mutkat montaa metalcorebändiä suoremmiksi, onnistuu sen silti myös luoda convergemaisen synkkää tunnelmaa.

linktr.ee/heathenheartshc

IN THORNS

In Thornsin metalli kuulostaa esimerkiksi modernimman Kornin melodisimmilta ja popeimmilta biiseiltä. Soitto pelaa erinomaisesti ja soundit ovat ammattimaiset ja kiillotetut. XIII (The Death):ssa on ihan toimivia koukkuja ja mieleenpainuvia melodioita, muttei kuitenkaan mitään erityisen omaperäistä. Lisäksi neljään minuuttiin venytetyssä biisissä on vähän liikaa osioita, joista esimerkiksi huutolauletut toimivat heikommin. Vaikka sävellyksessä olisi vielä parantamisen varaa, on toteutuspuoli jo maailmanluokkaa.

instagram.com/inxthorns

VANTAAN OLYMPIALAISET 1992

Vantaan Olympialaiset 1992 on kahdesta vantaalaisesta Antista koostuva pop duo. Nimen 1992:lla viitataan ilmeisesti biisien soundien ja musiikkivideoiden visuaalien vaikutteiden aikakauteen. Mutta vaikka syntikat pauhaisivatkin kuin New Orderin Republicilla, on Piilopaikka sävellyksellisesti lähempänä myöskin alkuysärille ajoittuneita Matti Nykäsen levytyksiä. Kaikki tämä jättää enemmän tunteen läppäbändistä kuin vakavasti otettavasta yhtyeestä. Mutta Suomihan on läppäbändien luvattu maa, joten ehkä se ei ole huono asia. Ainakin tämä on osaavasti tehty biisi.

instagram.com/vantaan_olympialaiset_1992

RAYMOND WAVE

Don’t Want to See Youn lyric videon taustalla pyörii A.I. -generoituja teknisesti kompetentteja, mutta sieluttomia kuvia. Jotenkin samankaltainen muovisuuden maku jää biisistäkin suuhun. Sataprosenttisesti nuotissa pysyvä lauluääni on täysin virheetön, mutta minkäänlaista tunnetta se ei kappaleen pelkistettyihin sanoituksiin tuo. Samoin elektroniset soundit kuulostavat hyviltä ja ovat taitavasti miksatut, mutta jokainen koukku on ennalta-arvattava. Sävellyksestä ei jää juuri mitään mieleen biisin päätyttyä.

instagram.com/raymondwavemusic


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa