Demoefekti 15/2022

Rajapinta

Tällä viikolla Demoefektissä Rajapinta, Ikivirhe, Ihme ja Kyllä ja No Panic.

RAJAPINTA

Rajapinta soittaa progressiivista suomenkielistä hard rockia. Kellot valuu on kaikin puolin onnistunut biisi. Sävellyksenä se on melodisesti omaperäinen ja vähän haastavammista sovituksellisista ratkaisuista ja viiden minuutin kestostaan huolimatta se pysyy kiitettävästi kasassa. Biisissä on sopivasti tarttumapintaa ja dynamiikkaa. Soitto ja laulu ovat aivan erinomaista tasoa ja äänimaailma täysin ammattimainen. Rajapinta ei ehkä ole valinnut kaupallisessa mielessä helpointa genreä, mutta valitsemallaan tiellään se ei voisi mitään tehdä paremmin.

facebook.com/rajapintayhtye

IKIVIRHE

Kannelmäen Ikivirhe soittaa raivokasta metal punkia. Soitto on tiukkaa ja energistä ja huudettu laulusuoritus on vastaavan hengästyttävä. Riffit ja sovituskin ovat ensiluokkaista jälkeä. Jos soundi, asenne ja toteutus ovat erinomaisesti hallussa, ei Megatonni ole sävellyksenä kovinkaan kummoinen. Kolmeminuuttinen hardcore-ralli sisältää sopivasti dynamiikkaa, mutta koukkuja tai melodiaa siitä ei kannata etsiä. Sen verran tehokkaasti turpaan tulee joka tapauksessa, että turha liikaa valittaa.

instagram.com/ikivirhe

IHME JA KYLLÄ

Oululainen yhden miehen yhtye Ihme ja Kyllä soittaa countryvaikutteista singer-songwriter -musiikkia. Liftarityttöni Annika on hyvin sävelletty ja sanoitettu biisi ja rauhallinen äänimaailma sopii siihen hyvin. Vaikka biisissä on hyviä sointukulkuja ja omaperäisyyttä, siinä ei kuitenkaan tapahdu kovinkaan paljon niin sävellyksellisesti kuin sovituksellisestikaan. Uninen lauluääni vielä lisää paikallaan junnaamisen tunnelmaa.

instagram.com/ihmejakylla

NO PANIC

Helsingin No Panic soittaa kasarivaikutteista alternative rockia. Shockwave lähtee liikenteeseen lupaavan miellyttävällä kitarasoundilla ja tunnelmaa luovat sovitukselliset ideat ovat muutenkin biisin parasta antia. Toteutus ei ole vielä ihan ideoiden tasolla ja soundit ja miksaus jäävät vähän demomaisiksi. Biisi on toimiva, muttei erityisen muistettava. Laulusuorituksen puolesta bändi sen sijaan erottuu joukosta vähemmän edukseen. Laulu on aika omaperäistä niin nuotissa pysymisen kuin englannin ääntämisenkin puolesta. Hyviä ideoita No Panicilla kuitenkin on.

facebook.com/nopanicbandpage


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.