Demoefekti 15/2023

Tällä kertaa Demoefektissä Wakener, Dogs of Mumbai, Longshot ja Musta Härkä.
21.5.2023 18:07

WAKENER

Helsingin Wakener soittaa saatteensa mukaan melodista metallia, mutta laulusuoritus on silkkaa deathia ja biisistä löytyy myös runsaasti metalcore-vaikutteita. Soitto pelaa ja hyviä riffejä ja toimivaa sahausta riittää, mutta Lord of Wormsin perusteella tekemistäkin vielä on. Laulajan death metal -örinä kuulostaa soundinsa puolesta oikein hyvältä, mutta kovin moneen eri nuottiin se ei taivu. Aivan liian äänekkääksi miksattu laulusuoritus muutenkin vähän rokottaa biisin iskevyyttä. Viisiminuuttista biisiä voisi ehkä myös vielä suoraviivaistaa.

facebook.com/wakenermusic

DOGS OF MUMBAI

Puuppolan Dogs of Mumbain konsepti poikkeaa tavallisesta bändistä siinä, että bändin kaksi pysyvää jäsentä tekevät biisejään jatkuvasti vaihtuvien kollaboraattorien kanssa. Bändin viimeksi Demoefektiin lähettämään biisiin verrattuna Young Tango on kaikin puolin paljon ammattimaisemman kuuloinen. Kolmeminuuttinen biisi on täysin radiovalmis niin sävellyksensä kuin soundiensakin puolesta. Se luo hyvillä melodioillaan ja erinomaisella laulusuorituksellaan unenomaisen tunnelman. Young Tangon haluaa kuunnella uudestaan sen loputtua.

Dogs of Mumbai -Spotify

LONGSHOT

Pietarsaaren Longshot soittaa Built to Spillin kaltaista kitarapainotteista 90-lukuisen tyylistä alternative rockia. Built to Spillin tavoin, tarttuvista melodioistaan huolimatta Time Machinen sovitus on yllättävänkin kulmikas ja soitollisesti haastava. Yli viiden minuutin biisi koostuu oikeastaan kahdesta peräkkäin soitetusta sävellyksestä, joista jälkimmäinen tuntuu täysin tarpeettomalta. Sitarimaisia soundeja ja muuta hippimeininkiä hyödyntävä psykedeelisempi osa ei oikeastaan tuo biisiin mitään lisäarvoa. Keskeltä katkaistuna Time Machine olisi erinomainen.

instagram.com/longshot.official

MUSTA HÄRKÄ

Helsingin Mustan Härän Sininen mies alkaa todella aggressiivisella ja hyväsoundisella bassoriffillä joka antaa odottaa kovemman puoleista mättöä biisin potkaistessa käyntiin. Siihen nähden Sinisen miehen äänimaailma osoittautuu aikamoiseksi pettymykseksi. Sekava yleisilme ja taka-alalle jäävät rummut jättävät demomaisen yleisilmeen. Sääli sinänsä, sillä punkahtavat metalliriffit ovat oikein hyviä. Säkeistöjen puhelaulu ei oikein toimi, mutta melodiaton kertsi sopii hyvin tylyyn yleisilmeeseen. Asennetta ja energiaa riittää, mutta sävellyksessä ja soundeissa olisi vielä parantamisen varaa.

instagram.com/mustaharkaband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

 

Lisää luettavaa