Demoefekti 22/2021: Sante, Soal, Hagalas, Kotkan veripäivät

Sante

Demoefektin tarjonnassa on tällä kertaa poprockia, jazzahtavaa soundia, melodista death metalia ja Hüsker Dün hengessä surisevia kitaroita.

SANTE

Espoolainen Sante tekee elektronisilla soundeilla maustettua pop rockia. Sävellyksenä Ihon alla on erinomainen. Neliminuuttinen biisi on melodisesti omaperäinen ja kappalerakenteen ja sovituksen osalta sekä täysin ammattimaista että luontevaa jälkeä. Projektin ongelmat liittyvätkin toteutukseen. Soundit ovat turhan meluisat ja vähän demomaiset. Lisäksi laulusuoritus ei ole erityisen vahva. Biisi on kuitenkin aivan poikkeuksellisen hyvä ja sehän on pääasia. Viikon paras.

facebook.com/santesoi

SOAL

Soal on yhden miehen projekti Kokkolasta. Hue yhdistelee elektronisia rumpuja, taitavaa jazzahtavaa kitarointia ja progemetallia. Miika Arvola on selvästi erinomainen kitaristi ja niin jazzimmat kuin metallisemmatkin osiot kuulostavat soitannollisesti erittäin hyviltä. Sävellyksellisestikin Hue on osaavaa jälkeä. Esimerkiksi Animals as Leadersin fanit viihtyisivät varmasti Soalinkin musiikin parissa. Jos jostain pitää valittaa, niin taustojen soundeja ja sovitusta voisi vielä vähän miettiä. Etenkin jazzimpi soitto ansaitsisi vielä enemmän tilaa.

facebook.com/soalmusicofficial

HAGALAS

Jyväskylän Hagalas soittaa melodista death metalia. Bändin ilmaisu vaihtelee powermetallisen mahtipontisten kitaramelodioiden ja rankemman takomisen välillä. Eri osat eivät kuitenkaan sovi erityisen hyvin yhteen. Lisäksi yli neliminuuttinen Catalyst tarjoaa lopulta kestoonsa nähden vähän liian vähän variaatiota. Soitto pelaa moitteettomasti, mutta soundit voisivat olla tukevammat. Vokalistin ääni on hyvä, mutta laulusuoritus jää vähän liian monotoniseksi.

facebook.com/hagalasofficial

KOTKAN VERIPÄIVÄT

Helsinkiläis/keravalainen Kotkan veripäivät soittaa noisevaikutteista alternativea. Hüskerdümaisen surisevat kitarat ja kaikuvat laulusoundit tekevät sympaattisen vaikutelman ja hyvät ideat nostavat ajoittain päätään. Ne kuitenkin kuitataan nopeasti sekavan päämäärättömillä atonaalisilla kitarasooloilla ja korviaraastavilla pelleillä. Kappalerakenteesta ei juuri voi puhua ja soitto on kauniisti sanottuna epätarkkaa. Toisaalta kaoottinen toteutus sopii biisiin hyvin, mutta olisi parempi jos se vaikuttaisi tarkoitukselliselta valinnalta.

facebook.com/kotkanveripaivat


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.