Demoefekti 28/2021

Bonnie Lad

Tällä viikolla Demoefektissä Bonnie Lad, Nothing But A Revolution, vmh ja Supreme Virtue.

BONNIE LAD

Bonnie Ladissa vaikuttaa kaksi Damn Seagullsin nykyistä jäsentä ja yksi bändin entinen jäsen. Ehkä yhteinen kokemus hyvässä yhtyeessä selittää sen, että vaikka Bonnie Lad on ollut kasassa vain puoli vuotta, toimii kaikki More Between Usin perusteella jo erinomaisesti. Biisi on erittäin hyvin sävelletty ja vaikka sen melodiat ovat tarttuvia, eivät ne ole ihan tavanomaisia. Biisi on aika rento ja low key, mutta siinä on paljon pieniä ja oivaltavia dynamiikan muutoksia. Alle kolmeen minuuttiin ollaan myös saatu täysin luontevasti mahtumaan yllättävänkin monta osaa. Aivan mainio biisi!

facebook.com/bonnieladofficial

NOTHING BUT A REVOLUTION

Kajaanin Nothing But A Revolution soittaa varsin teknistä, esimerkiksi Lamb of Godiin tai Opethiin verrattavaa metallia. Vaikka bändin mättö onkin erittäin raskasta, on se kuitenkin myös erittäin melodista, tuoden paikoin mieleen Neurosisin materiaalin. Karjuttujen osuuksien kontrastina on puhdasta laulua ja groove metal -riffejä höystetään teknisesti taitavalla ja melodisesti oivaltavalla kitaroinnilla. Bändin konsepti on kunnianhimoinen, mutta monitahoinen ja monisävyinen sävellys pysyy erinomaisesti kasassa ja jokainen osa toimii myös itsenäisesti. Hieno bändi.

facebook.com/NothingButARevolution

VMH

Rovaniemen vmh yhdistelee Emotionissa redhotchilipeppersmaista sähkökitarointia, elektronisia biittejä, viulua ja trip hop -henkistä vokalisointia. Eri elementit sopivat toisiinsa luonnollisen oloisesti eikä mikään niistä tunnu pelkältä kuorrutukselta. Biitteihin on selvästi nähty vaivaa ja viulunsoitto kuulostaa komealta. Soundit ja miksauskin ovat erinomaisesti kohdillaan. Heikoimmaksi lenkiksi jää itse sävellys. Vaikka paikoin Incubusta ja paikoin Trickyä muistuttava biisi onkin sinänsä hyvin sävelletty ja tasapainoinen, ei se kuitenkaan ole ihan niin kiinnostava kuin biisin toteutus.

facebook.com/vmhloops

SUPREME VIRTUE

Rovaniemen Supreme Virtue soittaa ysärihenkistä alternative rockia. Hystericalin perusteella varmaankin ainakin Nirvanaa ja Alice in Chainsia on tullut kuunneltua, vaikka yleisote onkin mainittuja hard rockimpi. Kolmen minuutin rytistys toimii varsin hyvin niin sävellyksen, sovituksen kuin soitonkin puolesta. Ehkä vähän melodisempaa tai muistettavampaa kertsiä kuitenkin vielä kaipaisi, mutta kappalerakenteen ja dynamiikan puolesta toimii näinkin oikein hyvin.

facebook.com/SupremeVirtue


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.