Demoefekti 29/2020

Harmaa

Tällä kertaa Demoefektissä Harmaa, Down into Silence, Ferry Is Closed ja Renegaatti.

HARMAA

Kokkolan Harmaa on konseptina niin hyvä, että nousee vähän ontuvasta toteutuksesta huolimatta selvästi viikon parhaaksi. Rajamailla on raskaasti junnaavaa monotonista ryttäystä tyyliin Godflesh tai rujojen vuosien Therapy? Vaikka sävellyksellisesti ja riffeiltään hypnoottisen tunnelman luonti onnistuu moitteettomasti, ovat soundit vähän ohuet ja soitto liian epätarkkaa. Näin minimalistisessa ilmaisussa täytyisi soiton olla kliinistä. Treenaamalla soittoa tai pro toolsin käyttöä tästä tulee kuitenkin varmasti vielä mainio yhtye. Niin hyvä Rajamailla on sävellyksellisesti ja sovituksellisesti.

facebook.com/HarmaaDoom

DOWN INTO SILENCE

Oriveden Down into Silence on ennenkin lähettänyt Demoefektiin varsin pätevää metalliaan. Driven by Despairilla bändi on vielä tarkoituksenmukaistanut sävellystään. Kappalerakenteeltaan biisi onkin täysin moitteeton ja melodiatkin ovat varsin hyviä. Toteutuskin on enimmäkseen toimiva. Soitto pelaa erinomaisesti ja äänimaailma on tasapainoinen. Ainoa varsinainen miinus tulee säkeistöistä, joissa yhdistellään örinälaulua ja puhdasta laulamista sillä tuloksella, että molemmat laulusuoritukset menettävät tehonsa. Kitarasoolokin voisi olla mielenkiintoisempi.

facebook.com/downintosilence

FERRY IS CLOSED

Turun Ferry Is Closed soittaa alternative rockia varsin ammattimaisella otteella. Other Tides on sävellyksenä erittäin hyvä. Hitaasti rakentuva biisi on täynnä hyviä melodioita ja jännitettä lisääviä dynaamisia kikkoja. Sovituksessakin on muutamia erittäin hyviä oivalluksia. Vaikka Other Tides onkin erittäin vaikuttava viiden minuutin raita, parantamisen varaakin vielä olisi. Laulusuoritus on muutenkin vähän liian maneerinen, mutta pseudo rap -osio ei toimi ollenkaan. Lisäksi äänimaailma saisi kokonaisuudessaa olla vähän tukevampi ja iskevämpi.

facebook.com/ferryisclosed

RENEGAATTI

Yhden miehen bändi Renegaatti yhdistää saatekirjeensä mukaan progen kuulauteen ja kauneuteen black metalin tyylikeinoja, aktivismia, vähäeleistä runoutta ja singer-songwriter-perinnettä. Demolaariin kolahtaneeseen Jääleinikkin on skaalasta valikoitunut folksahtavaa singer-songwriter -materiaalia. Sammakkoäänistä ja saamenkielisestä laulusta huolimatta itse biisi on aika perinteinen. Kauniista melodioista huolimatta yhdeksän minuutin kesto alkaa olla jo vähän liikaa. Pelkistetty akustinen sovitus luo tehokkaasti tunnelmaa, mutta sävellystä ja laulusuorituksia pitäisi vielä parantaa.

facebook.com/renegaatti


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.