Demoefekti 30/2021

Kolmas Yö

Tällä viikolla Demoefektissä Kolmas Yö, The South Bottom Landers, Kille Kuuleri ja Autio.

KOLMAS YÖ

Sastamalan Kolmas Yö yhdistelee iskelmää ja aika raskasta, esimerkiksi Therapyyn verrattavaa, rockia. Cocktail toimii erittäin hyvin bändin sekoittaessa rockille epätyypillisiä laulumelodioita raskaaseen poljentoon ja aggressiivista otetta perinteisempiin sointukulkuihin ja sanoituksiin. Toteutuksessakaan ei ole moittimista. Bändin soitto on energistä ja soundit hyvät. Laulaja myös antaa kiitettävästi kaikkensa. Kolmeminuuttiseen pläjäykseen ei myöskään ole jätetty mitään ylimääräistä. Erinomainen biisi ja viikon paras.

facebook.com/kolmasyo

THE SOUTH BOTTOM LANDERS

Etelä-Pohjanmaan The South Bottom Landers soittaa nimestään huolimatta suomenkielistä folk rockia. Tämä on kuitenkin nimenomaan suomalaista folk rockia, sillä melodiat nojaavat jenkkifolkin sijaan suomalaiseen kansanmusiikkiin. Akustisiin soittimiin yhdistellään raskaasti murisevia särökitaroita ja välillä rokimpaakin laulamista. Bändin äänimaailma on monipuolinen, mutta homma pysyy hyvin kasassa ja soundit ovat ammattimaiset ja aika isot. Viisiminuuttinen Irtolaanen on erittäin hyvin sävelletty ja sovitettu biisi, mutta jonkinlaista koukkua siihen vielä jää kaipaamaan.

facebook.com/tsblband

KILLE KUULERI

Kille Kuulerin Kuolen on aika raskas biisi niin musiikin kuin sanomansakin puolesta. Kappaleen nirvanamainen hiljaisen ja äänekkään välillä vaihteleva dynamiikka ja raskaampien osioiden melodisuus kuitenkin tekevät siitä helpommin lähestyttävän. Soundit ovat erittäin hyvät ja äänekkäämmät osuudet iskevät päälle todella voimakkaasti. Melkein neljäminuuttisessa biisissä voisi olla vähän enemmän variaatiota, mutta näinkin todella vaikuttava kokonaisuus.

facebook.com/killekuuleri

AUTIO

Autio on laulaja-lauluntekijä -musiikkia Vantaalta. Hiljaisesti rakentuva ja rauhallinen Haavoittuneet on hyvä sävellys, mutta toteutuksessa on vielä ongelmia. Laulajan monotoninen ilmaisu jättää hyvin rakennetut sointukulut vähän valjuiksi. Myös elektroniset rummut ja pianot kuulostavat kovin demomaisilta. Toisaalta kun kyseessä on Demolaari ja biisi itsessään on keskimääräistä selvästi parempi, ei soundeista liikaa viitsi valittaa. Orgaanisempi sovitus sopisi sävellykseen joka tapauksessa paremmin. Lauluääni on sinänsä hyvä, mutta skaalaa ja tarkkuutta kannattaisi vielä kehittää.

facebook.com/autiojarkko


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.