Demoefekti 31/2020

Magician's Red

Tällä viikolla Demoefektissä Magician's Red, Time Primer, KillBurn ja Strike At Once.

MAGICIAN’S RED

Helsingin Magician’s Red soittaa progressiivista rockia. Tavanomaisen Dream Theaterin kopioinnin sijaan bändi katsoo vähän kauemmaksi taakse. Steelydanmaisilla kitaramelodioilla kehitellään verkkaisesti seitsemän ja puolen minuutin instrumentaalisävellys. Sovituskin muistuttaa Steely Dania. Joskaan newyorkilaiskaksikon studiotaiturointiin ei olla lähdetty, ovat Magician’s Redin soundit puhtaat, selkeät ja ammattimaiset. Biisinä There’s No Need to Fear ottaa itseluottavaisesti aikansa. Bändi osoittaa huomattavia melodisia, sävellyksellisiä ja soitannollisia kykyjä.

facebook.com/magiciansredofficial

TIME PRIMER

Time Primer soittaa gojiramaista progressiivista metallia. Soitto ja soudit ovat erinomaista tasoa. Jos mutkikkaasti kietoutuvat kitarariffit eivät erityisen omaperäisiä olekaan, kuulostavat ne saumattoman toteutuksensa ansiosta oikein hyviltä. Valitettavasti laulajan puhdas ja radioheadmaisen korkea lauluääni ei ole ihan samaa luokkaa muun bändin kanssa. Laulun melodiset ongelmat myös latistavat muuten varsin hyvän biisin tehoa sävellyksenä. Tunnelmaa kuitenkin luodaan erittäin hyvin ja kuusiminuuttinen All Is Lost pysyy kiitettävästi kasassa.

facebook.com/timeprimermusic

KILLBURN

Vaasan KillBurn soittaa esimerkiksi Godsmackiin verrattavaa suoraviivaista raskasta hard rockia. Vaikka soitto onkin tarkkaa ja laadukasta, puuttuu siitä kuitenkin tarvittavaa iskevyyttä. Myös pelkistetyt soundit jäävät vähän demomaisiksi. Sävellys on hyvä, mutta kertosäkeet ja koukut tuntuvat jotenkin pidättäytyviltä, eikä biisi pääse kunnolla lentoon. I Want to Do Something Wrong on neliminuuttisena myös vähän ylipitkä. Perusasiat ovat hyvin hallussa, mutta vähän lisää potkua ja välittömyyttä kaipaisi.

facebook.com/killburn

STRIKE AT ONCE

Hämeenlinnan Strike At Once yhdistää Splitin videossa pro-painmaista new york hardcore -junttausta ja twerkkausta. Lopputulos on melko koominen sekoitus. Musiikillisesti bändistä kuitenkin löytyy selvästi osaamistakin. Vaikka biisi on aika yksiulotteinen, melodiaton ja dynamiikaton, soittaa Strike At Once kiitettävän hyvin yhteen. Laulajan aggressiivisen ärjytty ulosanti kuulostaa myös hyvältä. Puhelauletut osuudet sen sijaan jäävät horjuvan englannin lausumisen takia vähän kömpelön kuuloisiksi. Soitto ja soundit ovat hyvää tasoa, mutta sävellyspuolta voisi vielä vähän parantaa.

facebook.com/strikeatonce


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.