Demoefekti 34/2018

Animal Ritual

Tämän viikon Demoefektissä Animal Ritual, Weljet-Weljet, Supremate ja Alli Varpu.

ANIMAL RITUAL

Seinäjoen Animal Ritual soittaa alternative rockia joka ottaa vaikutteita niin 70-luvun hard rockista, Kings of Leonin kaltaisesta mainstream retro rockista kuin Soundgardenin kaltaisesta melodisemmasta grungestakin. Light Up on viisiminuuttisena aika pitkä biisi, mutta todella hyvänä sävellyksenä oikeuttaa ja itse asiassa vaatiikin pituutensa. Biisi on täynnä melodisesti erittäin hyviä hetkiä ja laulajalla on hyvän äänen lisäksi englanti hallussa niin sanoitusten kuin ääntämisenkin puolesta. Vähän tuhdimpia soundeja toivoisi, mutta näinkin kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/animalritual

WELJET-WELJET

Weljet-Welijen edellinenkin demo oli erittäin hyvä ja omaperäinen eikä taso ole laskenut. Tavallista fiksumpi ote on pysynyt ja Suomalaiset tanssiaiset on hauskan synkkä bilebiisi jossa otetaan kantaa suomalaiseen juomakulttuuriin ironisesti, mutta liikaa kritisoimatta. Biisi on niin sanoituksellisesti kuin sävellyksellisestikin oivaltava, mutta silti tarttuva ja helposti omaksuttava. Hieno saavutus, mutta Weljet-Weljet saa sen kuulostamaan helpolta. Soitto ja sounditkin ovat täysin ammattimaista laatua. Tärkeintä on kuitenkin, että bändi on täysin ainutlaatuinen Suomen rock-kentällä.

facebook.com/weljetweljet

SUPREMATE

Lahden Supremate soittaa alternative metalia thrash- ja hardcore-elementeillä. Despite the Scars on erittäin hyvä biisi, mutta kuulostaa vähän kaoottiselta. Soundit kuulostavat sinänsä oikein hyviltä, mutta miksissä on haluttu korostaa yhtä aikaa liian monia elementtejä selkeyden kustannuksella. Myös soittoa saisi vähän tiukentaa. Hyvä biisi, hyviä riffejä, hyvät kitarasoundit ja hyvä lauluääni. Vähän lisää studioaikaa ja biisistä saisi erinomaisen.

facebook.com/supremate

ALLI VARPU

Kotkalainen Alli Varpu soittaa niin musiikillisesti kuin sanoituksellisestikin aika raskasta suomirockia. Kohtalon juna on kuitenkin tarttuva kappale ja sanoituksissa on hyviä ideoita, joskin ehkä liikaakin ideoita yhteen biisiin. Soitto ja laulu on oikein hyvää ja soundit ovat tukevat ja biisiin sopivan raskaat. Ainoastaan syntikka istuu äänimaailmaan huonosti. Sävellyksellisesti ja melodisesti funktion ymmärtää, mutta esimerkiksi harmonikalla soitettuna toimisi varmaan paremmin.

facebook.com/allivarpu


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.