Demoefekti 35/2018

Ruuhka

Tällä kertaa Demoefektissä Ruuhka, Theomania, Ongelma ja Inborn Tendency.

RUUHKA

Jyväskylän Ruuhka on harvinainen yhdistelmä totaalista synkkyyttä ja älykkäitä sanoituksia. Poikkeuksellisen hyvien sanoitusten lisäksi myös laulumelodiat ovat luovia ja omaperäisiä. Tämä bändi ei mene minkään suhteen siitä mistä aita on matalin vaan niin biisin sovituskin kuin sen äänimaailmakin on erittäin tasapainoinen, mutta silti erikoinen. Soundit ja soitto on erittäin hyvää laatua ja biisi on ahdistavuudestaan huolimatta erittäin palkitseva kokemus. Ehdottomasti viikon paras. Toivottavasti tästä bändistä kuullaan pian lisää.

facebook.com/Ruuhkaofficial

THEOMANIA

Theomania yhdistelee musiikissaan onnistuneesti melodista death metalia ja Dream Theaterin tyylistä progressiivista metallia. Soitto- ja laulutaitoa löytyy eikä Insomniassa sävellyksenäkään ole valittamista. Monitahoisesta ja monimutkaisesta rakenteestaan huolimatta biisi pysyy kiitettävästi kasassa ja pitää kiinnostusta yllä koko viiden minuutin kestonsa ajan. Soundit ovat sinänsä hyvät, mutta vähän bassovoittoisempaa ja raskaampaa äänimaailmaa toivoisi. Tällaisenaankin kuitenkin vakuuttava esitys.

facebook.com/Theomaniaofficial

ONGELMA

Kuopion Ongelma soittaa melodista punk rockia. Mä en haluu nukkuu tänä yönän kertosäe on mukaaansatempaava ja ajaton. Biisi on kuin kadonnut suomirock-klassikko. Toimii livenä varmasti hienosti. Ainoastaan sovitukseen kaipaisi lisää mielikuvitusta. Kappaleen rock ’n’ roll -henkiset riffit ja kitarasoolot ovat kyllä täysin 70-luvun punkin perinteiden mukaisia, mutta tuntuvat 2018 jo vähän kuluneilta. Soundit toimivat ja lauluääni on erittäin hyvä.

facebook.com/kuopionongelma

INBORN TENDENCY

Inborn Tendency soittaa napakkaa groove metalia. Soundit ovat muuten hyvät, mutta musiikkityyliin nähden aivan liian konemaisen kliiniset rummut estävät muuten varsin hyviä riffejä pääsemään oikeuksiinsa. Lisäksi laulajan death metal -äänessä olisi vielä työstämistä. Huutamisen sijaan äänenkäyttö on aika hiljaista ja se paistaa läpi vähän liian selvästi. Mutta jos The Shadea ajatellaan valmiin biisin sijaan demona niin sellaisena se on onnistunut. Kappalerakenne on toimiva ja riffit hyviä ja omaperäisiä. Toteutuksen lisäksi ainoastaan sanoituksiin kaipaisi parannusta.

facebook.com/InbornTendency


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.