Demoefekti 35/2019

Rujo Katras

Tällä kertaa Demoefektissä Rujo Katras, Sirkkelit, Ivian ja Finnjävlar.

RUJO KATRAS

Jyväskylän Rujo Katras soittaa vauhdikasta metallista rockia. Kiitos!-biisin thrashahtavat riffit ja takovat rummut toimivat erittäin hyvin ja punkahtava laulu sopii kokonaisuuteen. Soundit ovat todella hyvät; raa’at ja pelkistetyt, mutta selkeät ja tasapainoiset. Soitto on tiukkaa ja energistä. Ainoa pieni miinus tulee kertosäkeestä. Dynamiikan muutos toimii hienosti, mutta sävellyksellisesti kertsi ei pääse ihan muun biisin tasolle. Viikon paras bändi silti näinkin.

facebook.com/rujokatras

SIRKKELIT

Helsingin Sirkkelit soittaa metallista punkia. Laulusuoritus ja soundit ovat erittäin lähellä Radiopuhelimia, mutta sävellyksellisesti Sirkkelit yrittää vähän monitahoisempaa, paikoin Tomahawkin mieleen tuovaa, linjaa. Soitto on raskasta ja napakkaa ja soundit toimivat. Biisinä Ei hirvijahti on kuitenkin vähän ylipitkä ja sekava. Melodiattoman kertosäkeen pitäisi olla selkeästi aggressiivisempi ja raskaampi toimiakseen. Muutenkin sävellystä kannattaisi vielä suoraviivaistaa. Perustelemattomat osat ja sovitusratkaisut vievät tehoa.

facebook.com/sirkkeliyhtye

IVIAN

Ivian yhdistelee Surumuuri-biisissään modernia metallia ja nu metalia. Soundi ovat ammattimaiset ja soitto todella hyvää. Sävellyksenä biisi ei sen sijaan vakuuta. Puhelauluosiot eivät oikein toimi ja laulumelodioissa ja -suorituksessa olisi aika paljon toivomisen varaa. Liian simppeli biisi ei juuri jätä tilaa kitaristeille, mutta riffit ja sovitukset ovat kuitenkin erittäin hyviä ja tarkka soitto lisää niiden tehoa. Toteutuspuoli on erinomaisesti hallussa, mutta kappalemateriaalia pitäisi parantaa.

facebook.com/ivianband

FINNJÄVLAR

Finnjävlarin Jyväskylässä on simppeleine sanoituksineen hyvää punk-energiaa, mutta toteutuksessa olisi vielä parantamisen varaa. Yhden idean ja kolmen lauseen biisin ei välttämättä tarvitsisi kestää kolmea ja puolta minuuttia. Vaikka Finnjävlar punkia onkin, ei soundienkaan olisi pakko olla näin suttuiset ja kotikutoiset. Biisin sovitusratkaisut eivät tuo lisäarvoa. Kokonaisuutta kannattaisi lyhentää ja yksinkertaistaa.

facebook.com/finnjavlar


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.