Demoefekti 35/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Berth Beneath, Blackment, Mässykiska ja Taikakaulin.
29.8.2022 17:00

BERTH BENEATH

Oulun Berth Beneath soittaa modernia metallia ammattimaisella otteella. Bändi yhdistelee death metalin raskautta metalcore-tyylisiin isoihin laulumelodioihin ja varsin teknisiin ja vaativiin kitarasooloihin. Soitto on erittäin tarkkaa ja soundit tasapainoiset. Laulusuoritus vaihtelee luontevasti cannibalcorpsemaisesta örinästä coreytaylormaisen karjunnan kautta varsin melodisiin kertseihin. Frontlinen karut sanoitukset tuovat soppaan sopivaa synkkyyttä. Biisin neljä minuuttia kuluvat yllättävänkin nopeasti. Viikon paras.

facebook.com/berthbeneath

BLACKMENT

Hyvinkään Blackmentin melodinen metalli sijoittuu johonkin power metalin ja modern metalin välimaastoon. Syntikat, kitarat ja laulu ovat kaikki täynnä isoja melodioita, joten sahaavista riffeistään ja takovista rummuistaan huolimatta Cloudsin metalli ei ole kaikkein raskaimmasta päästä. Melodiat ovat hyviä ja mukaansatempaavia ja sekä soitto että laulu ovat kovaa tasoa. Loppupuolen kitarasoolokin kuulostaa erittäin hyvältä. Sävellys ja sovitus toimivat ja homma on kiitettävästi niputettu musiikkityyliin nähden kompaktissa kolmessa ja puolessa minuutissa.

facebook.com/blackmentofficial

MÄSSYKISKA

Tampereen Mässykiska soittaa saatteensa mukaan suomirokkia, mutta kyllä Rööki & lompakko -biisissä on kuultavissa Sex Pistols -riffejä ja Bad Religionin tai Alkaline Trion kaltaisen modernimman melodisen punkinkin vaikutteita. Ripeä kolmeminuuttinen rypistys toimii moitteettomasti. Soitto pelaa, melodiat ovat hyviä ja asenne on paikallaan. Jos jostain pitää valittaa, on kertsin huudatus vähän liiankin standardi. Silti hyvin soitettu ja sävelletty biisi ja poikkeuksellisen tyylikkäät kitarasoolotkin.

facebook.com/mässykiska

TAIKAKAULIN

Tampereen Taikakaulin soittaa Motörheadin tyylistä nopeatempoista hard rockia old school rock ’n’ rollilla höystettynä. Energiaa ja menoa riittää muutamaankin bändiin ja  acdcmaiset kitarasoundit ovat erittäin hyvät. Soitto pelaa mainiosti, riffeissä on luovuutta, laulajan asenne tempaa mukaansa ja loppupuolen asteittainen tempon nostaminen kohottaa pulssia. Sävellyksenä Kesäkiituri ei ehkä ole kovin ihmeellinen, mutta edellä mainituista syistä sitä kuuntelee silti enemmän kuin mielellään.

facebook.com/taikakaulin


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa