Demoefekti 36/2020

Tällä viikolla Demoefektissä Pike Zither, Superfall, Harkko ja Ankara.
31.8.2020 12:16

PIKE ZITHER

Pike Zither on lainannut levynkantensa Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äidistä. Samaten haukisitran musiikkikin on täynnä viittauksia rock-musiikin klassikoihin Lynyrd Skynyrdista Danzigin kautta Led Zeppeliniin. Bändi ei lähes kuusiminuuttisen Maman aikana oikein saa päätettyä minkälainen biisi siitä olisi tarkoitus tehdä ja stop-and-start -dynamiikkaa riittää. Jos lopputuloksesta onkin vaikea pitää, ei käy kieltäminen että Pike Zitherilla on huippuluokan osaamista niin soitossa kuin laulussakin. Kitarasoolot kuulostavat mainioilta ja laulajan skaala riittää Johnny Van Zantista Danzigiin.

facebook.com/pikezithermusic

SUPERFALL

Helsingin Superfall soittaa maalailevaa alternative rockia. Viisiminuuttinen Face the Truth rakentuu hitaasti tunnelma edellä. Vaikka äänimaailma onkin erittäin onnistunut ja soitto ja laulu pelaavat, tuntuu biisi sävellyksenä junnaavan vähän liikaa paikallaan. Pahaenteinen kappale onnistuu hienosti luomaan hypnoottisen fiiliksen, mutta dynamiikassa olisi vielä parantamisen varaa. Oikeastaan ainoa kohta sovituksessa jossa vaihdetaan jännitettä on kitarasoolo, ja se on valitettavasti missattu mahdollisuus. Sekava soolo ei sovi biisiin niin tunnelmansa kuin säveltensäkään puolesta.

facebook.com/superfallband

HARKKO

Helsingin Harkko soittaa napakkaa ja energistä hardcorea. Soitto on tiukkaa ja soundit kuulostavat todella hyvältä. Säkeistöissä lauluäänikin sopii musiikkiin erinomaisesti. Mainion alun jälkeen Kilsojen Päässä kuitenkin alkaa hajota käsiin. Vaikea ymmärtää miksi tällaiseen rypistykseen on pitänyt yrittää sovittaa nasaalisesti laulettua apulantamaista kertosäettä. Puolitoistaminuuttiseen biisiin ei saisi jättää ylimääräisiä osia. Dynamiikan muutokset ja melodiantaju ovat korkeaa tasoa. Tarttuvat kertsit voisi jättää muille bändeille.

facebook.com/harkkoband

ANKARA

Haapajärven Ankara soittaa esimerkiksi Lamb of Godiin verrattavaa suomenkielistä groove metalia. Soitto pelaa moitteettomasti, mutta soundeissa olisi vielä petrattavaa. Etenkin kitarasoundit ovat vähän ohuet ja metalzonemaiset. Lauluosuudet myös hautautuvat musiikin alle. Bändi kertoo saatteessaan kirjoittaneensa musiikkinsa alunperin englanniksi ja kääntäneensä sitten biisit suomeksi. Säkeistöissä kielen rytmitys tuntuukin välillä vähän oudolta. Ei tässä isompia ongelmia ole, mutta sekä sävellystä että toteutusta voisi vielä vähän tiukentaa

 

facebook.com/ankarabandofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa