Demoefekti 38/2016

Tällä viikolla Demoefektissä Kutsumattomat Vieraat, Dirty Thieves, Jäänmurtaja ja Sinfully Yours.

Kutsumattomat Vieraat

KUTSUMATTOMAT VIERAAT

Kutsumattomien Vieraiden Yksi Parhaimmista on esimerkiksi Silver Jewsin ja the Magnetic Fieldsin mieleentuovaa tarinallista kevyttä rockia. Melodisesti biisi on erinomainen ja laulajan ääni on todella hyvä. Sanoituksetkin ovat hienot. Erittäin pienen tarinan kautta pystytään kertomaan paljon. Soundit ovat hyvät, mutta kepeä sävellys ja sovitus olisivat saattaneet hyötyä vähän raskaammasta äänimaailmasta. Tällaisenaankin kuitenkin viikon paras ja muutenkin yksi parhaimmista Demolaarissa vastaan tulleista äänitteistä.

facebook.com/Kutsumattomat-Vieraat

DIRTY THIEVES

Tampereen Dirty Thievesin saatekirjeen mukaan Scapegoatin viimeistelyn teki Hiili Hiilesmaa, joten ihan demoäänitteestä ei ole kyse. Soundit ovat erinomaiset ja tuhdit. Bändi soittaa Fu Manchun tyylistä raskasta hard rockia. Laulajalla on todella hyvä ääni ja kitaristin soolot ovat aivan poikkeuksellisen hienoja. Ne sopivat biisiin täydellisesti ja ovat teknisesti mahtavasti soitettuja. Scapegoatissa toimii kaikki aivan ensiluokkaisesti paitsi itse biisi. Ei siinä sinänsä mitään suurempaa vikaakaan ole, mutta ei toisaalta mitään erityisen kiinnostavaakaan.

facebook.com/Dirty-Thieves

JÄÄNMURTAJA

Tampereen Jäänmuurtaja soittaa Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen ja Rammsteinin kaltaista tiukkaa ja raskasta alternative rockia. Soundit ovat todella tukevat ja soitto on tarkkaa ja iskevää. Äänityksenä biisi on ensiluokkainen. Sävellyksenäkin se on hyvä, mutta kertosäkeestä saataisin ehkä enemmän irti jos laulajan ääniala olisi vähän laajempi. Dynaamisesti kertsi on todella hyvä, mutta melodisesti siltä olisi toivonut lisää. Kitarasoolo on aika tarpeeton. Erittäin hyvin soitettu ja äänitetty, toimiva biisi joka tapauksessa.

facebook.com/jaanmurtajatre

SINFULLY YOURS

Sinfully Yours soittaa Katatonian tyylistä raskasta ja melankolista metallia. Biisi rakentuu hitaasti, mutta tarkoituksenmukaisesti. Sävellys on melodisesti hyvä ja laulajan ääni on erinomainen. Soitto on korkeaa laatua ja sovituksen ratkaisut tukevat biisiä onnistuneesti. Servant Of Fire toimisi vielä paremmin jos soundit olisivat vähän tiukemmat ja puhtaammat. Suurin ongelma ovat kuitenkin tökeröt sanoitukset, joita biisin lyric video vielä korostaa. Sanoitusvideoita on helppo tehdä, mutta valtaosalle bändeistä ne eivät kuitenkaan ole oikea ratkaisu.

facebook.com/Sinfully-Yours


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.