Demoefekti 4/2021

TANELi

Demoefektissä TANELi, Tomi Puukko Trio, The Landscape Club ja Roost.

TANELI

TANELin Nakna on redhotchilipeppersmaisesti svengaavaa ruotsin kielistä rockia. Sävellyksellisesti liikutaan kuitenkin enemmän Kentin tyylisten isojen kertosäkeiden tontilla. Soundiensa puolesta TANELi muistuttaa Kings of Leonin isoa kaikupainotteista rocksoundia. Daniel Jakobssonin lauluääni on todella hyvä ja sopii bändin äänimaailmaan täydellisesti. Soitto pelaa moitteettomasti ja tyylikkäät soundit ovat ammattitasoa. Kaikin puolin vakuuttavaa jälkeä. Viikon paras.

facebook.com/taneliofficial

TOMI PUUKKO TRIO

Tomi Puukko Trion Mä haluun vaan rokata ja rollata on Eagles of Death Metalin tyylistä perinteitä kunnioittavaa pelkistettyä rockia. Äänimaailma on 70-lukuisen simppeli ja biisin riffit toimivat tappavan tehokkaasti. Post-ironisella 2020-luvulla vilpitön musiikin ja hyvän meiningin ylistys on myös äärimmäisen sympaattista. Jos jostain pitää valittaa niin neliminuuttisessa biisissä ei tapahdu kovin paljoa. Samat riffit toistuvat ja saman kaltaisia sanoituksellisia ideoita toistetaan. Toisaaltahan se on biisin ideakin ettei turhaa kikkailla, mutta jonkun koukun vielä toivoisi.

facebook.com/tomipuukko/

THE LANDSCAPE CLUB

Kouvolan The Landscape Club kertoo bändin lähestymistavan olevan ennakkoluuloton ja omaperäinen kuin viskin lantraaminen fantalla. Valitettavasti lopputuloskin muistuttaa fantaviskiä. Crazy Train -riffillä alkava Age Is Just a Number alkaa hajota käsiin L7:n tyylisen grungehenkisen laulusuorituksen alkaessa ja viimeistään sekavan kuorokertosäkeen kohdalla peli on menetetty. Osaamista ja ideoita löytyy, mutta työtä riittää vielä. Biisin palaset eivät osu yhteen ja soitto on liian epätarkkaa.

facebook.com/thelandscapeclub

ROOST

Tampereen Roost lupailee saatteessaan grungea ja sitä Brain Freeze myös tarjoaa. Laulaja on sisäistänyt Mudhoney-käninän täydellisesti ja musiikkivideon ironiset tekstitykset ovat yhtä nokkelia kuin Reality Bites -leffa. Kun sävellyksen ja soundien puolestakin jäljitellään mahdollisuuksien mukaan ysärikamaa, alkaa Roost hiljalleen tuntua revivalin sijaan parodialta. Soundi on hallussa, mutta biisissä olisi vielä työstämistä.

facebook.com/RoostRockers


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.