Demoefekti 40/2022

Tällä kertaa Demoefektissä Mio, Griefsoul, Universe ja Abandon All.
9.10.2022 19:49

MIO

Rovaniemeläinen Mio Saksio laulaa myös erinomaisessa Fucking Hands -bändissä. Ainut Oikee on ensimmäisiä Mion omalla nimellä julkaistuja biisejä. Melankolinen suomenkielinen biisi muistuttaa toisaalta Joy Divisionin ja This Mortal Coilin tapaista kasarigothia ja toisaalta Violent Femmesin kaltaista akustista folk punkia. Mion lauluääni ei ole erityisen melodinen ja välillä tuntuu ettei biisin atonaalisuus välttämättä ole täysin tarkoituksellista. Tärkeimmät asiat ovat silti hallussa; biisi on hyvä ja Mion laulusuoritus kuulostaa siltä että hän tarkoittaa mitä laulaa ja että viesti on tärkeä.

facebook.com/mio.saksio

GRIEFSOUL

Griefsoul on joensuulainen yhden miehen melodisen death metalin bändi. Fateless Child -biisissä yhdistellään tunnelmallisia syntikoita, melodisia sähkökitaroita, takovia tuplabasarirumpuja ja karjuttua laulua. Sävellyksenä kappale toimii erittäin hyvin. Varsinkin muutamat surumieliset sointukulut ovat yhtäaikaa omaperäisen yllättäviä että täysin luontevia. Kappalerakenne onnistuu myös hienosti tasapainoilemaan progressiivisyyden ja iskevyyden välillä. Vaikka biisi toimii täysin moitteettomasti, olisi toteutuksessa vielä tekemistä. Soundit jäävät lopulta vähän laihoiksi ja demomaisiksi.

griefsoul.com

UNIVERSE

Helsingin Universe soittaa melodista rockia. Take Away My Pain on todella tarttuva biisi jossa riittää mukaansatempaavia laulumelodioita, mutta myöskin ongelmia. Kasarifiilistä tavoittelevat syntikat kuulostavat todella halvoilta ja demomaisilta, eivätkä muutenkaan oikein sovi bändin AOR-soundiin. Vokalistin skaala ei aina riitä sinänsä erittäin hyviin laulumelodioihin eikä englanninkielisten sanoitusten lausumisesta myöskään tule juuri mitään. REO Speedwagon -henkinen biisi on kuitenkin erittäin hyvin sävelletty ja niputettu sopivan kompaktisti kolmessa minuutissa.

facebook.com/universebandhelsinki

ABANDON ALL

Pirkanmaan Abandon All soittaa raskasta melodista metallia. Far Awayn intro on sävellyksellisesti aivan erinomainen. Kitaroiden harmoniset vingahdukset, kulmikkaat riffit ja rumpukompit luovat todella eteenpäin puskevan fiiliksen. Vähän tuhdimmilla soundeilla biisin alku kuulostaisi musertavan raskaalta. Erittäin lupaavan intron loputtua äänimaailman keveyden syy selviää; samojen riffien päälle on täytynyt jättää vielä tilaa laululle. Valitettavasti aika monotoninen laulusuoritus kuoppaa biisin mahdollisuudet. Melkein kuusiminuuttinen Far Away käy puuduttamaan jo pitkästi ennen loppuaan.

facebook.com/abandonallofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

Lisää luettavaa