Demoefekti 44/2020

Kuritus

Tällä viikolla Demoefektissä Kuritus, Event Relentless, Nightstryke ja Malibu Nightmare.

KURITUS

Oulun Kurituksen punk rock sijoittuu johonkin deadkennedysmaisen nopean hardcore-paahdon ja rancidmaisen kirkassoundisen melodisuuden välimaastoon. Kieli on kuitenkin suomi. Soitto ja soundit ovat piristävän korkeaa laatua. Hardcore-mentaliteetista huolimatta soitto on niin tiukkaa ja metallisen napakkaa, että Tuhansien Kilometrien Päässä tuo melkein mieleen Slayerin Indisputed Attitude -levyn. Biisi on melodinen, tarttuva ja alle kolmeminuuttinen. Lisäksi turpaan tulee niin, että kolisee. Aivan erinomainen bändi ja heittämällä viikon paras.

facebook.com/Kuritus

EVENT RELENTLESS

Tampereen Event Relentless soittaa energistä modernia metallia. Lifedata Combossa on asenne ja groove kohdallaan ja bändin soft/loud -dynamiikka toimii oikein hyvin. Soitto pelaa ja soundit ovat sopivan tukevat. Bändin sekoitus bulletsandoctanemaista hard rockia ja Avenged Sevenfoldin tyylistä metallia on myös aika omaperäinen Suomen rock-kentällä. Ainoa miinus tulee vähän melodisesti rajoittuneesta vokalistista. Laulumelodioiden ideat ovat erittäin hyviä, mutta toteutus jää vielä vähän kalpeaksi. Pienistä puutteista huolimatta erittäin hyvä biisi ja hyvä energia, joten toimii näinkin.

facebook.com/eventrelentlessband

NIGHTSTRYKE

Nightstryken kasarihenkinen metalli tuo mieleen Dion ja Yngwie Malmsteenin mahtipontisen ja eskapistisen musiikin niin melodioiden, sanoitusten kuin tuplattujen kitaramelodioidensakin puolesta. Sovitukset ovat Malmsteenia simppelimpiä, mutta soitto pelaa kuitenkin erinomaisesti ja solistin 80-lukuinen kiekuminen toimii mainiosti. Bändi todistaa hallitsevansa kasarihevin traditiot niin sävellyksen kuin sovitustenkin puolesta. Genren ystäville Nightstryke varmasti uppoaa, mutta mitään varsinaisesti uutta se ei soppaan sekoita.

facebook.com/nightstryke

MALIBU NIGHTMARE

Malibu Nightmaren nimi tuo mieleen Sunrise Avenuen, eivätkä yhtäläisyydet lopu siihen. Sunrise Avenuen tavoin Joensuulaiset soittavat ultramelodista ja tarttuvaa purkkapopmaista hard rockia. Koukkuja ja mukaansatempaavia melodioita riittää ja kertosäe on todella onnistunut. Melkein viisiminuuttisessa biisissä riittää toimivia dynamiikan muutoksia. Soundit ovat pelkistetyt, mutta toimivat. Aivan sunriseavenuemaisen ammattimaisesta äänimaailmasta ei kuitenkaan ole kyse. Ainoaksi varsinaiseksi ongelmaksi muodostuvat epäkieliopilliset ja ontuvat sanoitukset, joita lyric video vielä alleviivaa.

facebook.com/malibunightmare


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.