Demoefekti 44/2021

Heezer

Tällä kertaa Demoefektissä Heezer, Griefsoul, Stranded Ways ja Moffat.

HEEZER

Lappeenrannan Heezer soittaa grungevaikutteista stoner rockia. Konseptina bändin soundi on vähän kuin Monster Magnetin Dave Wyndorf laulaisi Nirvanan Bleachilla. Toteutuksena ei kuitenkaan vielä olla ihan sillä tasolla. Miksauksessa olisi vielä parannettavaa, etenkin rumpujen osalta. Mellow on silti biisinä erittäin hyvä ja etenkin sen ysärityyliset laulumelodiat ovat hienoa kuunneltavaa. Kolmeminuuttinen kappale on kiitettävän kompakti, ja kaikki sen osat kitarasooloa lukuunottamatta palvelevat kokonaisuutta. Hieno bändi ja sävellyksen voimin viikon paras.

facebook.com/heezerband

GRIEFSOUL

Griefsoul on yhden miehen melodeath-bändi Mikkelistä. Biossa vaikutteiksi mainitaan muunmuassa Timo Tolkki, Jon Nödtveit ja Nobuo Uematsu. Vaikka nimillä alkuun tuntuisi olevan aika vähän yhteistä, antavat ne kuitenkin yhdessä hyvän kuvan Griefsoulin musiikista. Final Fantasy -säveltäjä Uematsun isoja melodioita yhdistetään Dissectionin Nödtveitin raskaaseen metalliin. Tolkin vaikutteet kuuluvat teknisesti erittäin taitavasti ja tyylikkäästi soitetuissa kitaramelodioissa. Laulusuoritus ei ole ihan erittäin korkealaatuisen soiton ja soundien tasolla, mutta kokonaisuus toimii erinomaisesti.

facebook.com/griefsoulmetal

STRANDED WAYS

Stranded Waysin kitaristi astuu musiikkivideon kuvaan Judas Priest -paita päällään, ja Priestin tyylistä old school heavy metalia joensuulaisbändi The Breakerilla tarjoileekin. Rob Halfordin ja Bruce Dickinsonin jalanjäljissä seuraavan laulajan ääni on erittäin hyvä. Tämän tyylistä laulua kuulee nykyään harvoin ja vielä harvemmin näin hyvin esitettynä. Biisin riffit ja melodiatkin ovat vastaavan kasarihevi-tyylisiä. Toteutus on moitteeton ja melodisesti biisi toimii mainiosti, mutta kappalerakenteessa ja kitarasooloissa olisi vielä vähän parantamisen varaa.

facebook.com/StrandedWays

MOFFAT

Jyväskylän Moffat soittaa raskasta alternative rockia. Soitto pelaa, lauluääni on hyvä ja soundit toimivat. Toteutus on siis kaikin puolin korkeaa tasoa. Sävellyksessä sen sijaan olisi vielä paljon tekemistä. Yli viisiminuuttisen I Love the Internetin alkupuoli vuorottelee melkein suedemaisen melodisten lauluosuuksien ja kasari-Ozzylta kuulostavien kitarariffien väliltä. Ja puolessa välissä biisiä punainen lanka katoaakin sitten jo kokonaan. Osaamista riittää niin soiton kuin melodiantajunkin saralla, mutta biisin sekava poukkoilu on sävellyksellistä laiskuutta eikä taiteellista luovuutta.

instagram.com/moffatband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.