Demoefekti 45/2018

Prodigal Sons

Tällä kertaa Demoefektissä Prodigal Sons, The Feral Young, Klarissa ja Arkaranka.

PRODIGAL SONS

Keravan Prodigal Sons ilmoittaa vaikutteikseen mm. Van Halenin ja ruotsalaisen riffirockin, joten tulee hieman yllätyksenä, että Oceans tuo ensimmäisenä mieleen Pearl Jamin, R.E.M.:n ja Sugarin tyylisen 90-luvun alternativen. Seuraava yllätys on kuinka hyvin bändillä on kaikki hallussa soitosta ja laulusta sävellykseen ja sovitukseen. Oceans on sävellyksellisesti aika monitahoinen, mutta siinä on riittävästi tarttuvia melodioita ja koukkuja pitämään kiinnostusta yllä koko viiden minuutin keston. Ainoastaan bändin geneerinen nimi häiritsee. Viikon paras.

facebook.com/prodigalsonsrocks

THE FERAL YOUNG

Turun The Feral Young kertoo bändin soundia verratun mm. Whoresiin, Everytime I Diehin ja Refusediin. Siitä saa jo aika hyvän käsityksen bändin noise rockista, mutta lisätään listaan vielä Nick Oliverin laulamat Queens of the Stone Age -biisit ja Black Flag. Amnesia Alibi on aika suoraviivainen feel bad -ryttäys. Soitto ja soundit pelaavat moitteettomasti ja laulajalla on musiikkiin erinomaisesti sopiva ääni. Varsinkin kertseissä on hienoa Black Flag -fiilistä. Sävellyksellisesti ei vielä olla ihan punk-legendojen tasolla, mutta erittäin lupaava kappale joka tapauksessa.

facebook.com/theferalyoung

KLARISSA

Jyväskylän Klarissa tekee melankolista rap popia. Kauppakadun synkän tunnelmalliset taustat tuovat mieleen Trickyn ja Massive Attackin kaltaisen vuosituhannen vaihteen trip hopin. Melodisesti sävellys on erittäin hyvä ja Klarissa on taitava ja puhdasääninen laulaja. Räppärinä hän valitettavasti ei ole erityisen hyvä. Sanoitukset toimivat hienosti, mutta minkäänlaista flowta tai rytmistä kekseliäisyyttä ei ole havaittavissa. Rap-biisille huonosti toimiva räppäys on aika iso puute, mutta on tässä kuitenkin kokonaisuutena paljon hyvää ja omaperäistä.

facebook.com/klarissaofficial

ARKARANKA

Joensuun Arkaranka soittaa suomenkielistä raskasta rockia tyyliin CMX ja YUP. Vaikka Arkarangan alternative metal onkin aika kulmikasta, on se kuitenkin mainittuja bändejä asteen suoraviivaisempaa ja helpommin omaksuttavaa. Alkukanta ja Hulluus on raskas ja hyvin sävelletty biisi. Laulajan ääni on aivan erinomainen ja tuo biisiin lisää voimaa. Ei äänimaailmassakaan sinänsä enemmin valittamista ole, mutta kymmenen vuotta kasassa olleen bändin toivoisi jo löytäneen vähän tasapainoisemman ja tukevamman soundin.

facebook.com/Arkaranka


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.