Demoefekti 46/2019

Hullut Apinat

Tällä viikolla Demoefektissä Hullut Apinat, WheezeBox, Naula ja Laser Valley.

HULLUT APINAT

Hullut Apinat on tavallista musikaalisempi ja ennakkoluulottomampi suomirap-yhtye. Narkkari on aika täydellinen biisi. Taustat ovat melodiset, tunnelmalliset ja hyväsoundiset ja vokalistien suoritukset ovat hengästyttävät. Hyvän flown lisäksi pysytään myös tarkasti nuotissa. Taustojen akustisten instrumenttien ja konesoundien yhdistelmä tuo paikoin mieleen Cexin Being Riddenin, mutta Hullut Apinat on Cexin IDM:ää suorempaa hip hopia. Toivottavasti Narkkarin sanoitukset eivät ole kovin omaelämänkerralliset, koska tälle yhtyeelle voi povata hienoa tulevaisuutta. Kirkkaasti viikon paras.

youtube.com/channel/ilenstudio

WHEEZEBOX

Rovaniemen WheezeBox soittaa grungehtavaa alternative rockia. Unknown toimii biisinä erinomaisesti ja paikoin Infernal Loven aikaista Therapy?a muistuttava lauluääni sopii musiikkiin täydellisesti. Vaikka kolmen minuutin biisi onkin sävellyksenä moitteeton, olisi toteutuksessa vielä vähän parantamisen varaa. WheezeBox on kahden hengen bändi ja vastaavasti Unknownista puuttuu tietynlaista bändisoundia. Soitto on hyvää, mutta soundit ovat vähän laihat ja paremmilla riffeillä ja sovituksella biisistä voisi saada vielä enemmän irti. Näinkin silti oikein hyvä.

facebook.com/wheezebox

NAULA

Imatran Naulan musiikissa on vähän samankaltaista itäsuomalaista raakuutta kuin Kotiteollisuudessa, mutta vähemmän metalli ote. Saatteessaan bändi esittelee itsensä suomirokiksi, mutta vaikka musiikki suomenkielistä onkin, on siinä paljon 90-luvun alternative metal -vaikutteitakin. Syytön on melodinen ja hyvin sävelletty biisi, mutta kaikista osioista ei saada täyttä tehoa irti. Soitto ja soundit jäävät vähän tasapaksuiksi vaikka sävellyksellisesti tunnelmanmuutoksia riittääkin. Vähän paremmalla sovituksella ja paremmilla soundeilla tämä olisi erinomainen biisi.

facebook.com/naulalle

LASER VALLEY

Tukholmalais-helsinkiläisen Laser Valleyn EP:n on tuottanut Disco Ensemblen Jussi Ylikoski ja masteroinut Chartmakersin Svante Forsberg. Vastaavasti Take Me to Your Leaderin soundit ovatkin erinomaiset ja varsinkin särökitaroissa on todella miellyttävää stevealbinimaista sävyä. Laulusuoritus on vähän vaisu, mutta soitto toimii mainiosti. Jos Laser Valleyn popahtava grungen ja post hardcoren yhdistelmä kuulostaakin päällisin puolin oikein hyvältä, olisi sävellyksessä vielä paljon parannettavaa. Take Me to Your Leaderin melodiat ja riffit ovat liian geneerisiä ja unohdettavia.

facebook.com/Laservalleymusic


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.