Demoefekti 5/2024

Tällä kertaa Demoefektissä Ilkka Pokkinen, Varjokoodi, Star Crossed ja Concrete Torpedo.
29.1.2024 13:39

ILKKA POKKINEN

Oululainen Ilkka Pokkinen kertoo musiikkinsa hakevan vivahteita progressiivisen rockin ja Daft Punkin väliltä. Kuiskaa-biisiä yhdistäisi Daft Punkiin korkeintaan retron estetiikan osalta. Kitarointi ja sovitus sen sijaan tuovat paikoin mieleen 70-luvun lopun Frank Zappan. Sävellyksenä se kuitenkin on astetta konventionaalisempi. Vaikka biisistä saisikin Zappaa helpommin otetta, sisältää se kuitenkin oman osansa äkkikäännöksiä. Vaikea tätä varmaan on 2020-luvun Suomessa myydä, mutta Pokkinen on erittäin osaava soittaja ja säveltäjä. Jazzahtavan progen ystävien kannattaa pitää nimi mielessä.

instagram.com/ilkkapokkinen

VARJOKOODI

Helsingin Varjokoodi soittaa raskasta rockia rouheilla metalliriffeillä ja iskelmätyylisellä laululla. Alkuvaikutelma ammattimaisine soundeineen on todella toimiva. Soitto on napakkaa, laulu hyvää, riffit raskaita ja sovitus mainio. Kertsiin ei jotenkin kuitenkaan oikein tunnuta saavan siipiä alle, joten kokonaisuus jää vähän tasapaksuksi. Lisäksi melkein neliminuuttisena Musta sateenkaari tuntuu liian pitkältä. Kitarasoolosta voisi ainakin luopua. Bändillä on kuitenkin erittäin hyvä soundi, hyviä melodioita ja erittäin osaava ote, joten tulevaisuus näyttää hyvältä.

instagram.com/varjokoodi

STAR CROSSED

Star Crossed soittaa raskasta alternative rockia. Särökitarariffit kuulostavat hyvältä ja soundit ovat tasapainoiset. Laulusuoritus on kuitenkin monotoninen ja rallienglantinen. Huudatustyylisestä kertsistä saisi enemmän irti taitavammalla vokalistilla. Itse biisi on kuitenkin ammattimaisesti rakennettu ja sisältää paljon hyviä melankolisia melodioita. Lopulta biisi on silti ehkä liian pelkistetty. Kuten Chasing the Shadowsin kansikuvakin jossa verisiä kyyneliä ei olla meikattu silmiin asti, tuntuu itse biisi vähän kesken jätetyltä.

instagram.com/thebandstarcrossed

CONCRETE TORPEDO

Tampereen Concrete Torpedo soittaa rehellistä korkeatempoista ja -oktaanista hard rockia. Soitto pelaa mallikkaasti, mutta Places to Ben perusteella bändi tarvitsisi apua äänittämiseen ja miksaamiseen. Soundit ovat sen verran suttaiset, että biisistä tulee raskasta kuunneltavaa vääristä syistä. Myös sävellyksen ja taustalaulujen tarkkuuden puolesta olisi vielä tekemistä. Energiaa bändillä kuitenkin riittää.

facebook.com/ConcreteTorpedo


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä. 

 

Lisää luettavaa