Demoefekti 51/2018

Oiva Pala

Vuoden viimeisessä Demoefektissä mukana Oiva Pala, Crimsonic, The Darkest Steps ja Clamosum.

OIVA PALA

Helsingin Oiva Pala soittaa esimerkiksi Bob Mouldin Sugariin tai kotimaiseen Russian Loveen verrattavaa 90-lukuista alternative rockia. Myrsky on aivan upea sävellys. Melodiat ovat yhtä aikaa luonnollisia, tarttuvia ja omaperäisiä. Varsinkin kertosäe on erinomainen. Bobmouldmaisesti soivat kitarat tuovat biisiin omaa lisäarvoaan. Oiva Pala kertoo saatekirjeessään päättäneen olla keikkailematta. Äänittämiseen keskittyminen on tuottanut tulosta, mutta jotenkin omaan jalkaan ampumiselta päätös silti alternative rock -bändiltä kuulostaa. Kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/oivapala

CRIMSONIC

Crimsonicin soundit ovat puhtaat ja kauniit ja biisin miksaus on erittäin ammattitaitoista. Soittokin on todella hyvää – tarkkaa, muttei kliinistä. Ulkoisin puolin I Willia on siis ilo kuunnella. Ei biisissäkään mitään isompaa vikaa ole. Sävellys on tasapainoinen ja dynaamisesti toimiva. Mitään ylimääräistä siihen ei ole jätetty. Mutta toisaalta mitään omaakaan ei ole lisätty. Nickelbackmaisen sliipatun hard rockin kaava on opeteltu, mutta jotenkin tyhjä olo lopputuloksesta kuitenkin jää.

facebook.com/crimsonicband

THE DARKEST STEPS

The Darkest Stepsin Sentinelese alkaa hyväsoundisilla kitaroilla ja rumpujen tullessa mukaan biisin groove on raskasta ja toimivaa. Valitettavasti laulun alkaessa alkaa myös biisin alamäki. Englannin osaaminen on aika horjuvaa niin kieliopin kuin lausumisenkin puolesta. Karjuminen kuulostaa hyvältä, mutta kertosäkeet vaatisivat selvästi enemmän melodiaa laulusuoritukselta. Biisi on sävellyksenä oikein hyvä ja simppelit kertsitkin toimisivat jos laulu kävisi vähän useammassa nuotissa.

facebook.com/thedarkeststepsofficial

CLAMOSUM

Tampereen Clamosumin black metal on sitä perinteistä metsässä mankalla äänitetyn kuuloista laatua. Tietysti on makukysymys vieläkö bläkkiksessä vuonna 2018 tarvitaan tällaista lo-fia, mutta aika haparoivaan soittoon yhdistettynä lopputulos on kiitettävän meluisaa ja kaoottista metallia. Sävellyksenäkin Sielun Kirurgia on vähän sekava. Erittäin hyvin toimivia osioita ja riffejäkin biisiin mahtuu, mutta välillä eksytään liikaa asiasta kuten kolmen minuutin paikkeilla alkavassa blacksabbathmaisessa doom-fiilistelyssä. Bändin nimi kuulostaa antibakteriaalisen voiteen tuotemerkiltä.

facebook.com/clamosum


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.