Demoefekti 8/2022

LuodE

Tämänkertaisessa Demoefektissä LuodE, Aina, Huomisen Tytöt ja Corax.

LUODE

Laihian LuodE soittaa raskasta suomenkielistä rockia. Metalliriffien, melodisen laulun ja isojen kertosäkeiden yhdistelmä tuo ensimmäisenä mieleen Trio Niskalaukauksen. Melankolisten sointukulkujen ja kauniiden kitaramelodioidensa puolesta toiseksi vertauskohdaksi nousee Paradise Lost. Kädenjälkeni on hyvin sävelletty ja taitavasti soitettu biisi. Sounditkin ovat täysin ammattitaitoista jälkeä. Mainittujen bändien ystävien kannattaakin tutustua LuodEn musiikkiin. Pisteet siitäkin että vaikka biisi on kaikin puolin iso, on se onnistuttu sovittamaan kompaktiin kolmen minuutin mittaan.

facebook.com/LuodE1.0

AINA

Jyväskylän Aina soittaa Lamb of Godin tyylistä teknisesti vaativaa modernia metallia. Laulu on kuitenkin suomeksi. Soitto on todella taitavaa ja saumatonta, ja laulusuoritusten puolesta bändi on todella monipuolinen. Biisi alkaa randyblythemaisella metallikarjunnalla, jonka jälkeen siirrytään death metal -tyylisen osion kautta puhtaaseen lauluun. Kaikki tyylit kuulostavat erittäin hyvältä. Bändin soitto on äärimmäisen raskasta, mutta tarttuvilla melodioilla ja oivaltavilla dynamiikan muutoksilla Tyhjään on onnistuttu luomaan sopivasti tarttumapintaa. Erinomainen bändi.

facebook.com/ainahcee

HUOMISEN TYTÖT

Tampereen Huomisen Tytöt soittaa kasarivaikutteista punkia jossa on havaittavissa niin The Adolescentsin kaltaista hardcore punkia kuin Sielun Veljien tyylistä post punkiakin. Vaikka syntikat, riffit ja laulusuoritus ovatkin erittäin 80-lukuisia, on bändin äänimaailma kuitenkin lopulta aika moderni ja kiinnostava. Biisi on oikein hyvä, mutta vaikka väliosiot ovat tyylikkäitä ja loppua kohden jopa yllättävänkin progressiivisia ja teknisiä, on kolme ja puoli minuuttia lopulta kuitenkin punk-rypistykselle vähän liikaa. Erittäin omaleimainen ja hyvä yhtye joka tapauksessa.

facebook.com/huomisentytotmusic

CORAX

Nokian Corax mainitsee saatteessaan suurimmaksi esikuvakseen Children of Bodomin, mutta Swan of the Underworldin perusteella bändi sijoittuu selvästi enemmän doom-akselille. Biisi lähtee liikkeelle hitailla ja pahanenteisillä Sabbath-riffeillä ja laulusuoritus on selvästi Bodomia punkimpaa. Biisi on hyvä, mutta toteutuksessa olisi vielä vähän tekemistä. Soitto ei ole vielä ihan riittävän tarkkaa, soundit ovat aika undergroundit ja biisin loppua venytetään vähän turhan pitkään. Sointukulut ja melodiat toimivat kuitenkin erittäin hyvin ja synkkää tunnelmaa luodaan tehokkaasti.

instagram.com/coraxsuomi


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.