Pikku waukku | Plutoneium Chi-Wah-Wah

Innostuin tavattomasti, kun löysin internetistä Plutoneium-firman valmistaman Chi-Wah-Wah -tohottimen, jota mainostettiin maailman pienimmäksi wah-wah -pedaaliksi, sillä pedaalilautani ovat aina liian täynnä ja kaikki waukuttajani ovat melko tai todella isokokoisia.

Kun sain pedaalin käsiini, niin avasin ensin kotelon ja havaitsin, että sisuskalut on tehty armeijamaisella tarkkuudella ja kotelo oli jämäkkää metallia. Säätimiä oli mahdutettu liian pieneen tilaan jopa kolme: level, contour ja gain. Potikoissa on jyvitetty keskiasento, mutta muuten kromattujen säätimien asentoja on mahdotonta havaita, varsinkin pimeällä lavalla.

Itse soittotesti ei saanutkaan enää niin hurmaantuneita kommentteja osakseen. Pedaalissa ei ole lainkaan on/off–kytkintä, vaan efektin päällä oleva pieni vaappuva poljin kytkee efektin päälle ja pois – kytkeytymisessä on selvä viive. Poljin itsessään toimii päinvastoin kuin normaali wah eli takaosa alhaalla soundi on kireimmillään, mutta valitettavasti vain liikkeen ihan loppuvaiheessa tapahtuu jotain.

Pedaali on painostaan huolimatta niin pieni, että se liikkuu tossun alla, ellei sitä asenna tarrakiinnikkeillä tai ruuveilla lautaan kiinni. Monipuolisten säätimien ansiosta tämä waakku kuulostaa joko ärisevältä chihuahualta tai lempeältä vollottajalta. Hinta on ehkä hieman korkea. Tätä kannattaa ehdottomasti testata huolellisesti ennen ostopäätöstä.

Hinta: noin 200 euroa

www.suomenmusiikkituonti.com