Kun nettikirpparimyyjä oharin teki – Ensinäytössä Arpan Juhani-video

No niin, Juhani! Missä on Arpalle lupaamasi levari?

Kenelläpä ei olisi kokemuksia pieleen menneistä nettikirpputorikaupoista. Eräästä sellaisesta sai innoituksensa Arpan uusi single Juhani. Katso kappaleen musiikkivideo yläpuolelta.

Juhani kertoo pieleen menneistä vinyyli- ja kasettisoitinkaupoista. Kaupanteko kaatuu ohareihin, mikä herätti minussa niin suuria pettymyksen tunteita, että oli pakko tehdä aiheesta rokkibiisi, Arppa Airola kertoo.

”Bändi nipin napin muistaa miten biisi menee, ja mä oon laulaessani edelleen oikeasti suivaantunut Juhanille.”

– Biisi on kirjoitettu perjantaina, treenattu seuraavana maanantaina ja äänitetty keskiviikkona. Kaikki alle viikossa siis. Mun mielestä se kuuluu tuosta äänitteeltä aika hienosti. Bändi nipin napin muistaa miten biisi menee, ja mä oon laulaessani edelleen oikeasti suivaantunut Juhanille.

Artistiuraansa vasta aloittelevan helsinkiläisen Arpan yhtyeessä soittavat Ville-Veikko Airaniemi, Antti Ahoniemi, Ilkka Tolonen ja Okko Saastamoinen. Kappaleen on äänittänyt ja miksannut Väinö Karjalainen. Juhani on neljäs single syksyllä 2020 ilmestyvältä Arpan debyyttialbumilta.

Juhani-videon on tehnyt Tommi Pasanen.

– Tommilta oli hiljattain ilmestynyt Chmyysiä 7 -niminen juonellinen skeittielokuva ja mä olin aivan fiiliksissä siitä. Sanoin Tommille, että kuuntelepa tästä uusi biisi ja jos kiinnostaa, niin tälle saisi tehdä musavideon. Tommi innostui, ja päädyttiin tämmöseen green screen -tyylisuuntaan. Hain kangaskaupasta valtavan slaissin kirkkaanvihreää huopakangasta, joka teipattiin Tommin olohuoneen seinään ja alettiin touhuamaan. Mä pyöräilin henki hieverissä Juhania etsien. Tommi kuvasi ja teki myös kaiken jälkityön.

Juhani löytyy myös Spotifysta – ja sitä myöten myös Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalta. Ja tänään klo 18 Arppa-internetlive, lisätietoa löytyy fb-eventistä.