Battle Beastin vahvuudesta poistunut Anton Kabanen sai uuden yhtyeensä levyn valmiiksi – kysyimme, millainen siitä tuli

Beast in Black ilmoitti Facebookissa, että studiohommat on saatu päätökseen.

Jarmo Katila / Toni Kilpinen

Battle Beastista riitaisissa merkeissä lähtenyt Anton Kabanen palaa pian taistelutantereelle Beast in Black -yhtyeensä kera. Kokoonpanon esikoislevyä on odotettukin jo hyvä tovi, sillä bändi nähtiin keikalla jo esimerkiksi viime vuoden Tuskassa, mutta äänitteitä ei ole ilmaantunut.

Nyt Beast in Blackin Facebook-sivuillaan, että studiosessiot on kuin onkin saatu loppuun. Kysyimme uutisen tiimoilta Kabaselta muutaman kysymyksen siitä, millaista levyä voidaan odottaa ja mitä mieltä hän on Battle Beastin alkuvuonna julkaisemasta albumista. Lue vastaukset alempaa.

Millainen levystä nyt lopulta tuli? Miten vertaisit sitä esimerkiksi Battle Beastin aikaisiin töihisi?

”Levystä tuli raskaampi ja vihaisempi, mutta samalla myös herkempi ja monipuolisempi kuitenkaan menettämättä otetta perinteisestä heavy metalista. Ollaanhan me kuitenkin heavy metal -bändi, joten paino pysyy metalli-sanalla, vaikka vaikutteita on tullut aina italodiscosta asti.”

Esitteleekö levy joitain uusia soundeja, vai nojaatko edelleen vahvasti perinnetietoiseen Accept-, Judas Priest- ja Manowar -tyyliin?

”On siellä paljon uutta soundimaailmaa otettu käyttöön, mutta ei tiikeri raidoistaan pääse. Eli kyllä ne Priest-, Manowar-, Accept- ja muuta vaikutteet paistavat läpi.”

Albumia on odoteltu jo hyvän aikaa, ainakin viime vuoden Tuska-keikasta saakka. Miksi sen tekemiseen vierähti näin kauan?

”Oli paljon suuria ja pieniä muuttujia matkassa ja ties mitä, mutta kiteyttäisin lyhyesti ja ytimekkäästi: ’you can’t hurry love’. Tärkeintä on, että saatiin kaikki tehtyä kunnolla ja nyt jatketaan sotasuunnitelmien parissa.”

Milloin julkaistaan ensimmäinen single? Entä milloin itse levy?

”Tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä, mutta se selviää pian!”

Oletko kuullut vanhan yhtyeesi viimeisintä levyä? Oletko muodostanut siitä mielipidettä?

”Olen juu muutaman biisin tsekannut YouTubesta. Sanotaanko näin, että huomasin kyllä, mistä ne vaikutteet on otettu. Heh.”