Ensinäyttö: Pihka Is My Namen videopelimäistä musiikkivideota leimaa yksinäisyys ja teknologian ylivalta

13.11.2020 09:22

Mukavaa perjantaita, arvon lukijat! Aloitamme päivän kotimaisella musiikkivideotaituruudella. Helsinkiläis-joensuulainen Pihka Is My Name tehtailee mukavasti pirskahtelevaa konemusiikkia, ja musiikkivideoissaankin yhtyeellä on tapana luottaa animaatioihin ihmisesiintyjien sijaan. Orkesterin viimeisin hengentuotos Little Bubbles saa ensi-iltansa tällä päivämäärällä Soundin verkkosivuilla, joten katsopa ylempää, millaisia kuvaelmia orkesterin videolle on kehitetty.

Yhtyeen Facebook-sivut sijaitsevat täällä ja verkkosivut täällä. Pihkassa ei tosin ole kysymys perinteiseen tapaan yhtyeestä, vaan projektin keskushahmona on nimen mukaisesti Pihka-niminen mielikuvitusrobotti, jota riivaa yksinäisyys. ”Pihka on pieni robotti, mielikuvitusystävä, jota ei tarvita enää”, Pihkan somekanavissa kuvaillaan. Ihmismaailmassa kokoonpanon muodostavat Henna Helasvuo ja Lasse Turunen. Turunen on myös ohjannut uusimman videon.

Little Bubbles lähti liikkeelle biisin tekstistä, joka päätettiin jättää melko aikaisessa vaiheessa pois. Se kuitenkin inspiroi minimalistisen pianokuvion, josta kaivoimme esiin myös bassoriffin ja kuorolaulumelodian”, Helasvuo sanoo.

”Saan valtavan määrät inspiraatiota uusien asioiden opiskelusta. Visio Pihkasta on ollut minulla jo vuosia selvänä, mutta en ole ajan ja itseluottamuksen puutteen vuoksi alkanut animoimaan itse. Nyt kun korona-aikaan on ollut paljon enemmän aikaa, päätin uskaltautua tekemään videon. Projekti otti aivan järjettömän määrän työtunteja ja turhautumisen hetkiä oli paljon, mutta lopulta voitin itseni ja video on valmis. Tuntuu todella, todella hyvältä”, Turunen lisää.

Lisää luettavaa