Ensinäyttö: Suistamon Sähkö teki erilaisen koronavideon – nyt avataan karumpiakin tuntoja eristyksen keskellä

Maarit Kytöharju

Räppiä, laulua ja haitarivetoista reivimeininkiäkin yhdistelevä Suistamon Sähkö esittelee maailmalle uuden videon. Soundin sivuilla saa nyt ensi-iltansa Kuka laulaa tätä laulua -teos, joka jatkaa koronakevään erikoisvideoiden sarjaa, mutta totutusta poikkeavasta näkökulmasta.

”Some on nyt täynnä tsemppivideoita. Me halusimme lähestyä tilannetta toista kautta: päätimme lähettää henkilökohtaiset äänikirjeet toisillemme ja avata tuntoja eristysarjen keskeltä, niitä karuimpiakin, sellaisenaan”, yhtye kertoo.

”Biisi rakennettiin neljän erilaisen puheenvuoron ympärille. Idea nakattiin videon ohjaaja Kim Saariselle, jonka jälkeen mukaan kutsuttiin artistit Norjasta (Vassvik), Ruotsista (Fränder), Virosta (Puuluup ja Mari Kalkun), Puolasta (Dagadana) sekä Venäjältä (Sergey Starostin).”

Kirjava artistikaarti alleviivaa sitä, että Kuka laulaa tätä laulua on tehty kansainväliseen käyttöön. Yhtye kertoo tiedotteessa, että tavoitteena on saada video leviämään ympäri maailmaa.

Vuonna 2015 perustetun Suistamon Sähkön Facebook-kanava löytyy tästä osoitteesta ja perinteiset kotisivut puolestaan täältä. Orkesteri on julkaissut kaksi albumia, joista viimeisin ilmestyi vuonna 2018.