Ensinäyttö: Viitasen Piia teki kappaleen yleisön nimettömistä kirjoituksista – katso uusi, komea video

Soundin sivuilla tulee nyt ensi-iltaan Viitasen Piian uusi musiikkivideo. Ohjaaja Juha Ilmari Laine kasasi Hyvään maahan -kappaleeseen tyylikkään, animoidun videoteoksen, jonka voi katsoa yläpuolelta. Klikkaapa siis siitä homma käyntiin.

MUISTA: Viitasen Piian live stream -keikka Espoon kulttuurikeskuksen lavalta lauantaina 21.3. klo 19 osoitteessa www.soundi.fi

Hyvään maahan sai alkunsa, kun Työväen Musiikkitapahtuma tilasi kesällä 2018 Viitaselta kappaleen Lauluja toreilta -nimiseen projektiin. Projektissa konserttiyleisölle tarjottiin mahdollisuus kirjoittaa Viitasen Piian keikkojen aikana nimettömästi paperille ajatuksiaan, toiveita ja pelkojaan, joiden pohjalta Viitanen ryhtyi sävellys- ja sanoitustyöhön. Lopullinen teksti muovaantui sadoista nimettömistä vastauksista.

”Ihmisten viestejä lukiessa ymmärsin, että loppujen lopuksi meissä on paljon enemmän yhteistä kuin sitä, mikä erottaa. Jokainen meistä kaipaa nähdyksi ja kuulluksi tulemista, terveyttä, ja sitä että joku rakastaa. Oli liikuttavaa huomata se hyvin konkreettisesti ihmisten viestien ansiosta. Useista kirjoituksista välittyi myös huoli luonnon ja maapallon puolesta, ja pelko yhteyden kadottamisesta itseemme ja toisiimme. Oli lohdullista lukea kymmeniä toiveita siitä, että löytäisimme enemmän ymmärrystä ja rauhaa keskinäiseen kanssakäymiseemme. Yritin tekstissäni tarttua kaikkeen siihen hyvään, mitä ihmiset olivat kirjoittaneet”, Viitanen kirjoittaa tiedotteessa.

“Yritin tehdä biisin tunnelmat kuviksi minimalistisen animaation keinoin. Koska itse kappalekin on kuulemani mukaan tehty kollaasimaisella tilkkutäkkimetodilla, otin vapauden roiskia isolla pensselillä. Yhdistelin, assosioin ja käytin intuitiota. Oli harvinaista herkkua tehdä täyttä taidetta vapain käsin huippubiisiin!” Juha Ilmari Laine puolestaan kertoo videon taustoista.

Viitasen Piian Facebook-sivut sijaitsevat täällä. Hyvään maahan on viimeinen single syksyllä 2019 julkaistulta Meidän jälkeemme hiljaisuus -albumilta.