”Man cavesta” mindfulnessiin – Ensinäytössä Yona: Nättii, eipä

"Halusin kerrankin päästä oleen mukana sellaisessa kunnon miehekkäässä studiokoomailussa."
4.4.2016 09:02

Rap-käännöksen musiikkiurallaan tehneen Yonan tuorein single on nimeltään Nättii, eipä. Tänään ensiesitämme kappaleen musiikkivideon.

– Mun elokuussa ilmestyvä Jano-ep tulee olemaan kokonaisuutena sen verran tummanpuhuva ja synkistelevä, että päätettiin tähän väliin pistää siltä ulos jotain tällaista vähän kevyempää kevään kunniaks. Video tehtiin K.V.N ja Lobon studiolla mun syntymäpäivänä. Tässä oli ”man cave” -teema: halusin kerrankin päästä oleen mukana sellaisessa kunnon miehekkäässä studiokoomailussa. En tiiä, miten miehekkyys onnistu, mutta ainakin meillä oli hauskaa. Pojat oli hommannu tommosen oikein hehkeen Lidlin kakunkin, joka videolla nähdään, nättii oli!

”Todennäkösesti saisit ehkä noin tuhat kertaa paremmat sävärit, kun vaan jättäisit sen puhelimen taskuun.”

Mitenkäs on tätä nykyä sen perinteisemmin lauletun Yona-musiikin laita?

– Jotkut on olleet huolissaan, että enkö mä nyt enää tee laululevyjä. Todellakin, voin kertoa, että teen jo kovaa vauhtia seuraavaa kokopitkää albumia. Siihen liittyen mulla on pian paljon mielenkiintoisia uutisia. Nyt niiden julkistaminen saa toistaiseksi kuitenkin vielä odottaa. Joka tapauksessa, vaikka tää räppijuttu onkin vähän tällanen projektiluontoinen homma, niin tää on myös ollut mun todella pitkäaikainen haave, jonka halusin toteuttaa nyt tähän väliin, ettei jäis tekemättä. Oon tästä superinnoissani! Tää inspiroi mua suuresti ja kehittää monellakin tapaa. Oon niin kiitollinen, että mulle tarjoutui mahdollisuus tehdä tää.

Unelmointi ja hetkessä eläminen saavat artistin mietteliääksi.

– Toivoisin niin paljon, että jengi tekis vaan rohkeesti ne asiat, jotka tuntuu omilta. Elämä on oikeasti tosi lyhyt, eikä tää hetki tuu enää koskaan toistumaan. Sä voit aina ajatella, että ”jee tullaan enskin kesänä sit tänne festareille”, tai jotakin, mutta kun ette välttämättä tule – sen kelaaminen ei siis tavallaan ole oleellista. Tai sä voit ottaa videoo jostain keikasta ja kattoo sitä sitten kotona, mut todennäkösesti saisit ehkä noin tuhat kertaa paremmat sävärit, kun vaan jättäisit sen puhelimen taskuun siinä kohokohdassa. Tää biisi kertoo siitä, miten haluisin ainaskin yrittää oppia vaan fiilisteleen ees hetken ihan vaan just tätä mitä on ympärillä tässä hetkessä, vaikka se shaakelin vaikeeta onkin. Kai tää nyt on sitä paljon puhuttua mindfulnessia sitten.

Ensinäyttö – Yona: Nättii, eipä (ohjaus: Joni Helminen, animointi: Jasmi Ritola ja Zero Tuonela)

Yonan ja muut luomisvoimaiset artistit ja yhtyeet löydät myös viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Lisää luettavaa