Flow alkaa huomenna – tässä artistivieraiden keikkatärpit festareille

Keitä Alma ja Mikko Joensuu aikovat suunnata katsomaan ja miksi?
11.8.2016 19:26

Helsingin Suvilahdessa vuodesta 2004 alkaen järjestetty musiikkia ja kaupunkikulttuuria omaleimaisesti yhdistelevä Flow Festival polkaistaan käyntiin jälleen huomenna perjantaina. Festarin musiikipuolesta vastaavat tällä kierroksella muun muassa: Sia (AU), Descendents (US), Massive Attack & Young Fathers (UK), New Order (UK), Morrissey (UK), Chvrches (UK), M83 (FR), FKA Twigs (UK), Iggy Pop (US) sekä tavattoman piiitkä liuta muita koti- ja ulkomaisia artisteja ja yhtyeitä.

Kysyimme muutamalta Flow’ssa esiintyvältä, keitä he aikovat suunnata viikonloppuna katsomaan.

Mikko Joensuu:

Flow’n kaltaiselta festivaalilta uskoisin löytyvän vaikka mitä hienoa ja itselleni entuudestaan tuntematonta, mutta valitettavasti en ole vielä ennättänyt syventyä tarjontaan tarkemmin. Dungenia en ole onnistunut vielä näkemään livenä ja bändin yhteissoitto on täysin omaa luokkaansa, joten heidät olisi ilo nähdä. Siinai-Moonfacen aion varmasti katsoa, sillä keikka on käsittääkseni ainut Suomessa tänä vuonna ja uusi levy on loistava. ANOHNI:sta en osaa oikeastaan ennalta sanoa mitään, mutta intuitioni kertoo, että konsetti voisi olla vaikuttava.

Alex Reed / Räjäyttäjät

– Iggy Popia, syynä Stooges ja The Idiot. New Orderia samoin; ajatella nyt keski-ikäisiä miehiä tanssimassa True Faithia! Näin New Orderin edellisen kerran 17-vuotiaana, nyt olen melkein 47, siksikin! Jos The Smiths olisi yhtäkkiä päättänyt tehdä comebackin, se kiinnostaisi myös, mutta Mozzer yksinään… Toki ilmaiseksi katson hänetkin, vaikka odotan herran olevan melkoinen snobi. Sleaford Modsin tsekkaan, joskin Fat White Family olisi voinut tulla mieluummin.

Sofi / Feels

Odotan innolla Chvrchesin keikkaa. Oon kuunnellut sitä aika paljon ja ne on kanssa trio, siistiä päästä näkemään livenä! Myös FKA Twigs kiinnostaa. Se on vähän outoa ja synkkää, kiinnostavaa musaa ja kuulemma huikee livenä. Kohuun noussut Alma täytyy tietenkin nähdä sunnuntaina. Ja ihanaa lohtumusiikkia tarjoava J. Karjalainen.

Lake Jons

Massive Attack, upee bändi. Kiinnostaa nähä ja kuulla minkälainen livenä. (Jooel)

Mikko Joensuu, teini-iän idoleita. (Jaska)

Chvrches, koska really nice epic basic -popbiisejä, joissa hyvä fiilis. (Mikko)

Alma

Meen kattomaan ainakin Sian, Dua Lipan ja Mura Masan. Noi kaikki on isoja tai vähemmän isoja artisteja popin maailmassa, kaikilla on kuitenkin oma makee juttunsa. Sian keikka on varmasti myös oppitunti siitä, miten tää isossa maailmassa hoidetaan!

Pekka Laine / The Hypnomen

Itä-Hollola Installaatio. Nuoruuden huuma on hieno keksintö. Robert Ensio Niemistön liidaama kolmikko soittaa rokkia aivan kuin olisivat itse keksineet sen hetki sitten. Raikkautta, heittäytymistä ja komealla äänellä laulettuja osuvia rokkibiisejä. Myös Dungen kiinnostaa, vaikka onkin varma ja hieman konservatiivinen valinta itseltäni. En kuitenkaan missään nimessä aio missata mahdollisuutta kiitää, liitää ja kuunnella lempikitaristiani Reine Fiskeä ja tätä iki-ihanaa ruotsalaisyhtyettä, joka on sikakova keikkabändi. Sunnuntaina soittava Thee Oh Sees puolestaan tarjoilee harvinaisen intensiivistä uusiopsykedeliaa ja kitararäminämusaa; sekoituksessa on mukana riittävästi kallonporausta ja merisairautta. Odotan pyörryttävä pörinää.

Siinäpä vinkkejä kerrakseen!

Flow Festivalin ajantasaiset aikataulut näet täältä.

Muista myös viikon teemaa sivuava Parasta juuri nyt -soittolistamme.

Lisää luettavaa