Ghost World tulee taas – vaihtoehtorock-tulokas palaa kakkoslevyllään lapsuuden maalaismaisemiin

22.8.2018 12:07

Viime vuonna esikoisalbuminsa julkaissut Ghost World ei jäänyt aloilleen jurnuttamaan. Yhtye palasi rivakasti studioon ja julkaisee nyt elokuun päätteeksi kakkoslevynsä nimeltä Spin, ja tällä kertaa muistiin tallentui uudenlaisia säveliä.

”Eräänä päivänä päässäni alkoi soida erilainen musiikki. Ensin tulivat melodiat ja sitten sovitukset. Uudistus tuli kuin itsestään ulos eikä niinkään väkisin vääntämällä”, laulaja-kitaristi Liisa Tani kuvailee tiedotteessa.

”Lopullisen muotonsa biisit saivat luonnollisesti vasta silloin, kun jokainen soittaja antoi oman persoonansa niille. Kappaleissa kuuluu ensikosketukseni musiikkiin. Ne ovat paluu lapsuuteen. Levyllä on kuultavissa jingle-janglen täyteiset automatkat mökille, maalaismaisemat, pop ja 60-luvun psykedelia. Pyrkimyksenä oli vangita kotikutoista musiikkia, jossa melodiat ja itse musiikki puhuvat puolestaan. Bändi on samassa tilassa ja läsnä. Lukuisat lauluraidat kuvastavat mielenmaisemaa ja eristyneisyyden kokemusta”.

Spin tulee myyntiin 31. elokuuta, mutta Soundin lukijat voivat tarkastaa teoksen vaikka saman tien alapuolelta. Keikkarintamalla Ghost Worldin voi nähdä 15.9. Kouvolan House of Rockissa, 21.9. Helsingin On the Rocksissa, 28.9. Turun TVO:ssa, 5.10. Seinäjoen Holy Smokessa, 6.10. Tampereen Vastavirta-klubilla ja 19.10. Joensuun La Barressa.

(EDIT: Keikkatietoja korjattu)

Lisää luettavaa