Haastattelussa uusi HIM-rumpali Kosmo – Pieksämäeltä maailmantähdeksi

Miten Jukka Kröger päätyi Kosmoksi Kaasun paikalle?
16.9.2015 13:54

Päätimme ottaa selvää, mikä on miehiään HIMin uudeksi rumpaliksi valikoitunut pieksämäkeläislähtöinen Jukka ”Kosmo” Kröger. Leppoisan miehen jututti tänään ilmestyneen Soundin Stalker-palstalleen Teppo Vapaus. 


HIM Turun Klubilla maanantaina 17.8. Kesken Wicked Gamen yhtye yltyy pitkään jamitteluun. Kosmo saa hetkeksi päästää irti HIM-kompista, ja Linde soittaa vapautuneesti mitä mieleen juolahtaa. Hetken ajan yhtye soittaa niin hyvin, ettei hittejä kuulemaan tullut yleisö sitä oikeastaan edes tajua. Fiilistelyn päästyä kunnolla käyntiin Ville viittoo bändin takaisin ruotuun ja kohti seuraavaa kertsiä. Välillä Valo kiekuu epävireisesti ja hetkittäin laulaa kuin enkeli. Mitä ikinä hän tekeekin, hän naulitsee yleisön, sillä hän on Ville, ja on kirjoittanut esiintymisensä selkärangaksi täyden setillisen universaalisti resonoivia lauluja. Kosmon vahvuudet rumpalina tulevat parhaiten esille The Kiss Of Dawnin kaltaisten kappaleiden raskaammissa riffeissä, jotka luovat aidosti vahvan tunnelman. Nopeammissa rokkipaloissa bändi tuntuu välillä olevan turhan tarkka tempojen kanssa ja antavan adrenaliinille liian vähän vaikutusvaltaa.

Valoisa viesti

Mika ”Kaasu” Karppisen siirryttyä 16 vuoden pestin jälkeen syrjään on vastuun vakaasta biitistä ottanut Jukka ”Kosmo” Kröger, joka tunnetaan parhaiten Herra Ylppö & Ihmiset -kokoonpanosta. Sitä ennen hän ehti soittaa pitkän tovin sekometalliyhtye FM2000:n riveissä.

Herra Ylppö & Ihmisten jäätyä telakalle Kosmo kuuli, että Kaasu on jättänyt HIMin. Hän laittoi huvikseen viestin Ihmisten yhteiseen WhatsApp -ryhmään, että mitenkäs siihen bändiin pääsisi rumpaliksi. Sekä Ylppö että Ihmiset-basisti Janne Joutsenniemi tarttuivat tuumasta toimeen.

– Ylppö viestitti Villelle. Ymmärtääkseni Janne oli jo aiemmin laittanut kiipparisti Burtonille viestiä. Nehän soittivat yhdessä SubUrban Tribessä, Kosmo muistuttaa.

”Meni viikko, ja Ville laittoi mulle viestiä, että kiinnostaisko. No, vittu, mikä ettei.”

– Meni viikko, ja Ville laittoi mulle viestiä, että kiinnostaisko. No, vittu, mikä ettei. Treffattiin, juteltiin ja sovittiin että treenaan 10 biisiä. Mulla oli vähän yli kuukausi aikaa.

Kosmo ei ollut henkilökohtaisesti tavannut HIMin soittajia saapuessaan Helsingin Nosturille ensimmäisiin treeneihin.

– Sitähän mä mietin, että minkälaisia jamppoja siellä on, maailmantähtiä sun muita. Mutta tosi rennosti meni.

– Me soitettiin kaksi kertaa setti läpi. Jätkät oli mielissään. Hyvä svengi. Treenien päätteeksi käytiin syömässä ja istuskelemassa, tutustuttiin ja palaveerattiin. Seuraavalla viikolla taisi tulla viesti, että tervetuloa bändiin.

Mikä oli ensireaktio, kun Villeltä kävi kutsu soittamaan?

– No, olihan se ihan… Se tuli tekstiviestinä. Katsoin, että aha, ei saatana. Olihan se vähän absurdi tilanne, leppoisa rumpali nauraa.

Lue koko haastattelu tänään ilmestyneestä Soundista 9/2015!

Kuva: Timo Isoaho

Teksti: Teppo Vapaus

Lisää luettavaa