Ensinäyttö: Joy Divisionin inspiroimaa ja aiempaa elektronisempaa Hulda Huimaa

Ensinäytössä uusi Hulda Huima -video.

Hulda Huima julkaisee keväällä uuden, Ilma-nimisen albumin. Levyltä on nyt julkaistu maistiaisena Valo välttää tietä, joka löytyy videon kera yläpuolelta Soundin ensiesityksestä. Kappale esittelee soundiaan uudistaneen Hulda Huiman, sillä nyt folk popiin on tarttunut elektronisia sävyjä tuottaja Samuli Tannerin myötävaikutuksella.

– Biisi sai alkunsa, kun ajettiin muutama vuosi sitten yöllä Turusta Tampereelle keikan jälkeen, Hulda Huima eli Minna-Kaisa Kallinen kertoo. – Oli pilkkopimeää ja sumuista, ja me kuunneltiin Joy Divisionin Closer-levyä. Sumun keskeltä ei nähnyt montaa metriä eteenpäin. Yritin kiinnittää katsetta tien vieressä vilahtaviin puihin, mutta ne sulautuivat yhdeksi mustaksi mössöksi. Kukaan seurueestamme ei puhunut mitään. Tuntui, että olimme keskellä suurta seikkailua, vieraina jossakin. Kirjoitin pimeästä sokeana muistikirjaani muutamia lauseita.

– Pyöritimme biisiä treeneissä vuoden verran ja äänitimmekin siitä version, joka ei kuitenkaan tyydyttänyt. Lopullisen muotonsa biisi sai, kun Ilma-levyn tuottaja Samuli Tanner kehitti siihen kokonaan uuden elektronisen taustan. Tulevalla levyllä on muitakin elektronisempia kappaleita, ja Samulista on tullut levylle ikään kuin viides jäsen. Keikoille sovitamme kuitenkin kappaleet uudestaan Hitaat Sekunnit -bändille.

Kappaleen tunnelmaan ja syntytarinaan hienosti nivoutuvalla, Kallisen itse tekemällä videolla tanssii Anne Naukkarinen.

Hulda Huima