Joel Herttua kurottaa elämää suurempaan fantastiseen maailmaan – Ensinäytössä tuttuja hahmoja vilisevä Syntinen-video

Pimeys-yhtyeen Joel Mäkinen ja Tuomas Wäinölä yhdistivät voimansa ja tekevät musiikkia, jollaista Suomessa ei ole aiemmin kuultu.

Syksyllä 2020 toimintansa lopettaneen Pimeys-yhtyeen laulaja-kosketinsoittaja Joel Mäkinen sekä muun muassa Anssi Kelan yhtyeessä vaikuttanut ja monista tv-tuotannoista tuttu kitaristi Tuomas Wäinölä ovat perustaneet uuden rockyhtyeen, jonka kokoonpanon täydentävät Paul Elias (basso ja laulu), Anssi Nykänen (rummut) ja Heini-Mari Herkkola (koskettimet ja laulu). Joel Herttuan musiikki on yhdistelmä perinteistä rockia, musikaaleja ja ruotsalaista pop-musiikkia ja sen esikuvina ovat toimineet muun muassa Queen, Elton John, Abba ja The Ark

”Teemme musiikkia, jota aina olisimme halunneet tehdä. Varastamme vain parhailta, maailman parhailta ja isoimmilta bändeiltä. Mielestämme Suomessa on jo tarpeeksi naapurinpoikia ja nöyriä ja sinänsä erinomaisia arjen tulkitsijoita, mutta me tahdomme kurottaa elämää suurempaan fantastiseen maailmaan. Kaikessa on mukana leikki ja kunnioitus esikuvia kohtaan, mutta liikutumme itse aidosti siitä, mitä teemme. Suomessa ei olla kuultu tällaista musiikkia”, sanoo Wäinölä.

Tänään (2.4.) Joel Herttua on julkaissut ensimmäisen singlensä Syntinen, jonka kylkeen on tehty myös musiikkivideo, joka saa ensiesityksensä Soundin välityksellä. Useita lyhytelokuvia tehneen Jenni Tulen ohjaamalla videolla Joel Herttua seikkailee yöllisessä unenomaisessa maailmassa. Videolla on mukana myös muun muassa Seela Sella, Aleksi Seppänen, Misa Lommi, Niko Saarinen ja Petja Lähde. Katso video tuosta yltä.

Syntinen on yksi osa kokonaista rockoopperaa, joka yhtyeellä on jo sävellettynä ja julkaisua odottamassa. Lisäksi Joel Herttualle on jo buukattuna useita keikkoja, joten tien päälle lähdetään heti kun koronatilanne sen vain sallii.