Kaarle Viikate, Marko Haavisto ja laulu viimeiselle matkalle – esittelyssä marraskuun sävyissä kulkeva Souda soutaja

Soundi tuo tänään ensi-iltaan kappaleen, jota tuskin olisi voinut julkaista missään muussa vaiheessa vuotta kuin marraskuun harmaudessa. Jälleen voimansa yhdistäneet Kaarle Viikate ja Marko Haavisto julkaisevat toisen yhteisen albuminsa Kuu on vaarallinen 18. tammikuuta, ja levyn ensimmäinen single on nyt kuultavana yläpuolella. Tartu tarjoukseen!

Tiedote kertoo, että kaksikko valitsi ensimmäiseksi singleksi albumin kepeimmän kappaleen, kun loppulevy on ”enemmän tai vähemmän ryhmyistä jytinkimurhaa”. Kysyimme Kaarle Viikatteelta muutaman kysymyksen laulun taustoista.

Miksi poimitte ensimmäiseksi singleksi tällaisen muuta levyä herkemmän biisin?

”Kärsimätön ihminen ei jaksa odotella viimeisiä hitaita koko iltaa. Kun saa heti kättelyssä tuntea lämpimän ja hennon kosketuksen, voi loppuillan pyhittää kuolemaa halveksuvalle joraamiselle.”

Kertoisitko hieman Souda soutaja -kappaleen synnystä?

”Omalta osaltani tämä oli ensimmäinen kappale tälle levylle. Marko oli jo toimittanut pari timantinkovaa demoa, joten suuriin tunteisiin oli vastattava suurilla tunteilla. Teksti sai sytykkeen erään pikkupojan edesmenneelle mummilleen kirjoittamasta kortista. Omasta mielestä sain kortin tunnelman taltioitua itse tekstiin.”

Tulevan albuminne nimi on Kuu on vaarallinen. Millä tavalla se on vaarallinen?

”Marko osaa vastata varmaan paremmin. Omasta puolesta tuo otsikko tuntui jo alusta pitäen voimakkaalta ja koko levyn kattavalta.”

Entä mitä tarkoittaa ”jytinkimurha”, joka on myös kiertueenne nimi?

”Kolmella soinnulla henki pois! Sitä on roketti-, jytinki- ja rautalankamusiikki parhaimmillaan. Myös elämä on hauskempaa, kun sen ajattelee salapoliisiromaanina. Jytinkimurhat sopisi myös hyvin dekkarin nimeksi.”

Kaarle Viikatteen ja Marko Haaviston lisäksi yhtyeessä vaikuttavat Francinesta tuttu kitaristi Antti Kukkola sekä Agentsin rumpali Kepa Kettunen. Kokoonpano kiertää Suomea seuraavasti:

Jytinkimurhat 2019 -kiertue:
18.1. Hämeenlinna, Suistoklubi
19.1. Porvoo, Taidetehdas
25.1. Iisalmi, Graceville
26.1. Mikkeli, Päämaja
1.2. Kouvola, House of Rock
7.2. Tampere, Klubi
8.2. Kuopio, Henry´s Pub
9.2. Oulu, 45 Special
15.2. Lahti, Möysän musaklubi
16.2. Jyväskylä, Musta Kynnys
23.2. Joensuu, Kerubi