Kun kitaristi venyttää taitonsa äärimmilleen: Jussi Hyyrynen nimeää itselleen kimuranteimman YUP-kappaleen ikinä

23.3.2017 16:47

YUP:n Jarkko Martikainen, Petri Tiainen ja Janne Mannonen kertoivat eilen Soundin sivuilla, mitkä kappaleet vanhan yhtyeensä tuotannosta olivat heille aikoinaan ne kaikkein hankalimmat ja työstämistä vaativimmat. Jutussa luvattiin kitaristi Jussi Hyyrysen ja Valtteri Tynkkysen osuudet artikkelin jatko-osassa piakkoin.

Suunnitelmat menivät sikäli uusiksi, että Valtteri Tynkkynen on liian kiireinen muiden töittensä keskellä osallistuakseen tähän listaukseen, joten julkaisemme nyt vain kitaristi-Hyyrysen osuuden. Tämä on siksikin sopivaa, että Mr. Hyyrynen pääsee lähiaikoina vielä toisessakin yhteydessä esille Soundin nettisivuilla.

Pitemmittä puheitta, YUP-kitaristin mielestä yhtyeen haastavin kappale oli….

Jussi Hyyrynen

Taivaiden maisterit (Toppatakkeja ja Toledon terästä, 1994)

”Kappale työllisti minua erityisen paljon varsinkin ennen studiota. Biisissä riittää osia, joita hinkattiin treeneissä loputtomasti. Suunnittelin ja treenasin kotona demon perusteella kaikki osuuteni huolellisesti.

Biisin alkupuolelle nauhoitettiin useita raitoja akustisella teräskielisellä sekä komppia että melodiaa stemmoineen. Tämän jälkeen siirryttiin jazziin doorisen asteikon pohjalta. Melodiapätkien jälkeen päästiin särökitarasooloihin, joissa hyödynsin kaikkia mahdollisia oppimiani juttuja fuusiokikkailusta aina hevitappingiiin saakka.

Taivaiden maisterit on kuin röntgenkuva kitaransoitostani siihen aikaan.”

Lisää luettavaa