Naiivi toive huomisesta? Lauantailekana ja Ensinäytössä Monotonia: Ennen paremmin

"Tämä kertoo haikailusta idealistisesti rauhallisempiin aikoihin tai ainakin kuviteltuihin sellaisiin."
25.3.2017 14:39

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Monotonia on muun muassa Nirvanan, Musen ja Biffy Clyron vaikutteikseen mainitseva kolmen miehen rockyhtye Helsingistä.

Viikon Lauantailekana kuunnellaan bändin debyyttisingleä nimeltään Ennen paremmin. Laulaja-kitaristi Jaki Vepsäläinen (kuvassa keskellä) avaa:

Tämä kertoo haikailusta idealistisesti rauhallisempiin aikoihin tai ainakin kuviteltuihin sellaisiin. Biisissä käsitellään oman aikamme alati kasvavaa suvaitsemattomuuden ilmapiiriä. Samaan aikaan siinä nivoutuu ikuinen ja ehkäpä hieman naiivikin toive aina paremmasta huomisesta: lopultahan me ihmiset rakennetaan se tulevaisuus, jossa kaikilla on mahdollisimman hyvä elää. Suurin inspiraation lähteeni sanoituksen suhteen oli Charlie Chaplin, joten kiitokset hänelle sinne jonnekin kosmokseen.

Rumpali Jukka Moilanen jatkaa:

Kappaleen tuottaneen Jonas Olssonin (muun muassa Amorphis ja Blind Channel toim. huom.) tapasimme aikoinaan sattumalta ratikkapysäkillä Kallio Block Partyjen yhteydessä. Oltiin siinä itse kukin juhlamielellä ja tietenkin sitten kuuntelutimme Jonakselle siihen mennessä nauhoittamiamme biisejä. Hän piti kuulemastaan. Onneksi myös vielä seuraavana aamuna, jolloin Jonas kyselikin viestillä, että oliko niitä biisejä lisää. No olihan meillä. Siitä alkoi yhteistyö, jonka ensimmäinen hedelmä Ennen paremmin on.

Mikä fantsuinta, Soundi.fi:n lukijana sinulla on mahdollisuus katsella myös kipaleen uunituore musiikkivideo ennen muita. Tuostapa:

Lauantaileka ja Ensinäyttö Monotonia: Ennen paremmin (ohj. Heikki Kivijärvi ja Tero Saikkonen)

Orkesterinsa lähitulevaisuuden suunnitelmia Vepsäläinen ja Moilanen valottavat seuraavasti:

Meillä on tällä hetkellä kasassa paljon uusia biisejä, jotka suorastaan huutavat päästä studioon. Yhteistyö Jonaksen kanssa jatkuu ja seuraava studioreissu onkin varattuna huhtikuun loppuun. Arvostetaan albumikokonaisuuksia ja aiotaan ehdottomasti tehdä lähitulevaisuudessa myös kokopitkä julkaisu. Alkumetreistä lähtien on ollut selvää, että halutaan tuoda suomirock-kentälle lisää hyvää fiilistä ja isoistakin aihealueista kertovia lauluja. Tavoitteena on päästä olemaan osa uuden aallon suomirockia ja haaveena nousta vielä suurillekin lavoille.

Monotonia on:

Jaki Vepsäläinen (laulu ja kitara)
Jari Luomala (basso)
Jukka Moilanen (rummut)

Kaikki biisiuutuuksista päräyttävimmät löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa