Yhteisiä muistoja hiomassa – Lauantailekana ja Ensinäytössä Vesterinen Yhtyeineen: Minne sinä meet

Kymmenen vuotta toiminnassa ollut orkesteri kapuaa pian konserttisalien lavoille.

Arkistoissa löytyy. Kuva: AJ Savolainen

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Vuonna 2006 perustettu Vesterinen Yhtyeineen juhlistaa pyöreitään julkaisemalla 14.10. uuden, Kirottu yksinäisyys -nimisen studioalbumin. Tähän mennessä levyltä on irrotettu kuultaviin jo varsin lupaavasti louhineet kappaleet Nuoriherra ja Faija käyttää napapaitaa.

Tänään Lauantailekanamme soiva Minne sinä meet -single on tuorein maistiainen yksinäisyyttä moninaisista perspektiiveistä tarkastelevalta pitkäsoitolta, jota Tero Vesterinen taustoitti taannoin tähän tapaan:

Yksinäisyys ja sen pelko vaivaa kaikkia ikäryhmiä vanhuksista lapsiin, eikä asuinpaikkakunnalla tai suvun tahi pankkitilin koolla tunnu olevan asiassa merkitystä. Olisi tärkeää, että jokaisella olisi joku, jota varten olla olemassa. Uskomme, että yksinäisyyttä voisi helpottaa pienillä asioilla; esimerkiksi toisten huomioimisella vaikkapa silmiin katsomalla ja yhdessä hauskaa pitämällä. Toivomme, että levyn ja siihen liittyvien keikkojen avulla voimme osaltamme olla edistämässä yhteisöllisyyttä ja rentoa yhdessäoloa.

Tässä samaisessa yhteydessä Ensinäyttönsä kauttamme saa myös herra Vesterisen Leka-laululle ohjaama ja AJ Savolaisen kuvaama musiikkivideo. Siitäpä siis:

Lauantaileka ja Ensinäyttö Vesterinen Yhtyeineen: Minne sinä meet (ohj. Tero Vesterinen)

10 vuotta ystävinä -niminen kiertue kuljettaa Vesterisen Yhtyeineen lähitulevaisuudessa seuraaviin klubi- ja konserttisalilokaatioihin:

7.10. Lahti, Möysän Esso
8.10. Kuopio, Henry’s Pub
14.10. Helsinki, Savoy (konserttisaliosuuden avaus / levynjulkaisujuhla)
15.10. Oulu, 45 Special
21.10. Tampere-talo, Pieni sali
22.10. Hämeenlinna, Suistoklubi
2.11. Viking Grace
4.11. Espoo, Sellosali
10.11.11. Viking Mariella
24.11. Järvenpää, Järvenpää-talo
26.11. Keuruu, Vanhan Pappilan Taverna

Näissä iltamissa tullaan kuulemaan kokonaan uusia sovituksia Vesterisen ja Yhtyeensä vuosien varrella levyttämistä kappaleista. Lavalle astelee entisestään laajennettu kokoonpano seitsenhenkisestä ryhmästä, jonka peruskalustoon kuuluvat tätä nykyä:

Mikko Enqvist (kitara)
Teemu Jokinen (rummut)
Petri Kivimäki (kitara)
Markus Piha (basso)
Janne Riionheimo (koskettimet)
Martti Vesala (puhaltimet)
Tero Vesterinen (laulu)

Parhaiden biisiuutuuksien auvoisan kimaran löydät paikasta tutusta: