Rytmistä, räjähtävää ja roisia – Lauantailekana Laid Back Townies: True Grit

"Tarkoituksenamme on kirjoittaa musiikkia, jossa on paljon sielukkuutta ja helvetillinen lataus."
5.8.2017 16:14

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Kotikentällään Qstockissakin viime viikonvaihteessa nähty, vuonna 2013 perustettu Laid Back Townies on nelimiehinen oululaisorkesteri, jonka väännössä on aistittavissa muun muassa Queens Of The Stone Agesta muistuttavia katkuja.

– Trio-meininki on se juttu, mutta välillä pitää toistakin kitaraa kaivaa esille keikoilla. Laid Back Townies on lyhyesti sanottuna rytmistä, räjähtävää ja roisia rokkia, jossa on mukana ripaus grungea. Tarkoituksenamme on yksinkertaisesti kirjoittaa musiikkia, jossa on paljon sielukkuutta ja helvetillinen lataus, vokalisti Lauri Peisterä veistelee.

Tänään Lauantailekana mouruaa ryhmän tuorein videosingle True Grit. Kitaristi Jussi Karasti kertoo:

– True Grit otti ensimmäiset vauvanaskeleensa eräänä aamuna kahvin keittelyn lomassa syntyneestä jamiriffistä. Vedettiin biisiä myöhemmin bändin kanssa, mutta lopullinen sovitus tehtiin Laurin kämpillä, jossa annettiin mennä niin täpöllä, että naapurin pappa saapui huutamaan perkelettä. Oltiin niin fiiliksissä, ettei voitu mitään. Tän miksauskin on siihen malliin väännetty, että ollaan just siinä sun naaman edessä soittelemassa.

– Jussi Liikalan tekemä musavideo on mielestämme erittäin bueno. Jussi on kova äijä liikkuvan kuvan kanssa.

Lauantaileka Laid Back Townies: True Grit (ohj. Jussi Liikala)

Laid Back Towniesin esikoisalbumi Watch Your Step julkaistiin vuonna 2015. Lauri Peisterä lupailee, että jatkoa seuraa pian:

Nyt valmisteilla on toinen kokopitkä, joka on jo aika pitkälti paketissakin. Tarkoituksena olisi julkaista se ensi vuoden alussa. Levyllä tulee olemaan keskenään aivan erilaiset A- ja B- puolet menneiden aikojen kokonaisuuksien tapaan. Puoliskot saattavat ilmestyä myös erillisinä, jolloin aikataulu mahdollisesti hieman elää.

Keikkoja on tulossa Ouluun ja siitä pohjoisempaan syyskuussa. Helsinkiin ja muuallekin Etelä-Suomeen pitää myös ehdottomasti tulla tulevaisuudessa, siellä kun tuntuu olevan enemmän kuulijoita tällaiselle röyhkeälle rokkimusalle.

Laid Back Townies on:

Lauri Peisterä (laulu)
Jussi Karasti (kitara)
Mika Säkkinen (basso)
Samuli Lindberg (rummut)

Biisijötkäleistä rotevimmat viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Lisää luettavaa