Pidä nyt jo turpas kii! Lauantailekana Legioona: Kranaatti

"Jotenkin tuntuu siltä, että se kauan odotettu rock'n'rollin uusi tuleminen alkaa pikkuhiljaa olla käsillä."

Legioona. Kuva: Marek Sabogal

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Tänään Lauantailekana kuultava Kranaatti on Legioona-nimisen helsinkiläisyhtyeen debyyttisingle. Itsevarmuutta uhkuva orkesteri kertoo uskovansa vahvasti bändisoittoon ja ”siihen fiilikseen, jota rockbändin on mahdollisuus yleisölleen välittää”.

Kranaatti syntyi erään vähän pidempään kestäneen matalalennon seurauksena, kappaleen kynäillyt Legioona-basisti Heikki Hiekkasalmi avaa ja jatkaa:

Joskus on tilanteita, kun jääminen ja lähteminen on kumpikin vääriä vaihtoehtoja ja tää biisi kertoo just siitä. Keskeisenä viestinä on, että olkaa rehellisiä itsellenne ja arvostakaa sitä, mikä teille on tärkeintä.

Legioona sai alkunsa vuonna 2014, kun vanha, monissa eri kokoonpanoissa vuosien varrella vaikuttanut kaveriporukka päätti, että on tullut aika lyödä hynttyyt yhteen. Homma loksahti kohdalleen siltä seisomalta ja vanhat bändit saivat jäädä.

Tässä on vuosien varrella oppinut, että on turhaa lähteä kusettamaan itseään. Parempi olla rehellinen ja tehdä sitä, mitä sydän sanoo. Me alettiin duunata musiikkia kimpassa ja homma kolahti tosi nopeasti. Ensimmäisistä biiseistä saakka oli sellainen fiilis, että nyt lähtee, itse muun muassa Automatic Eyessa aiemmin kannuksia hankkinut Hiekkasalmi tuumii.

Legioona on julkaisemassa esikoispitkäsoittonsa loppuvuodesta.

Lähtökohta on se, että biisit on aitoja ja tulee sydämestä. Niissä pitää haista elämä. Ollaan eletty vaiherikasta elämää, saatu takkiimme, eikä me tuoppiinkaan olla syljetty. Eletystä elämästä nää tarinat on peräisin. Jotenkin tuntuu siltä, että se kauan odotettu rock’n’rollin uusi tuleminen alkaa pikkuhiljaa olla käsillä. Sitä on saatu venailla jo liian kauan.

Lauantaileka Legioona: Kranaatti

Legioona on:

Mikko Jankkari (laulu ja kitara)
Heikki Hiekkasalmi (basso)
Ville Suorsa (kitara)
Eliel Viitala (rummut)

Siellä olisi muuten yllä olevan lisäksi eilen julkaistua Radioheadia ynnä muuta parhautta taas lista pullollaan: