Vahvana omassa tahdissaan – Lauantailekana Mantaray: Walk

Progressiivista ja hitikästä made in Jyväskylä.

Rinta rottingilla kohti debyyttialbumia. Kuva: Pete Huttunen

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Mantaray on Jyväskylässä perustettu, vuonna 2014 ensimmäisen nimikko-ep:nsä julkaissut vaihtoehtorockia ja -popia yhdistelevä yhtye, jonka Atlantic niminen debyyttialbumi julkaistaan ensi keväänä. Levyllä tulee olemaan tusinan verran kuuleman mukaan monipuolista materiaalia. Jo aiemmin tänä syksynä Mantaray julkaisi tulevalta levyltään hieman Mew-henkisissä sävyissä kahlanneen Hands-singlen. Bändillä ei vielä ole levy-yhtiötä tai keikkamyyjää, vaan koko paletti nauhoituksia myöten on hoidettu itse. Tänään Lauantailekanamme soivaa Walkia kitaristi Jonne kommentoi näin:

Walk on tuorein biisi, jonka meidän tulevalle levylle tein. Lopun kitaranäppäily tosin on yksi ensimmäisiä koskaan keksimiäni ”riffejä”. Olin vähän epävarma, saadaanko biisiä valmiiksi ennen nauhoituksia, mutta onneksi saatiin, koska siinä yhdistyvät hyvin Mantarayn progressiivisempi ja hitikkäämpi puoli.

Laulaja Jaakko jatkaa:

Biisin teksti käsittelee sitä, kuinka suuri merkitys muiden sanoilla voi olla niin hyvässä kuin pahassa. Vahvimpana pysyy se, joka kävelee omaa vauhtiaan.

Lauantaileka Mantaray: Walk

Tarkkaile myös Soundin viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaa: