”Soundi on raaka ja sanoma rakastava” – Lauantailekana National Nightmare: Shooting Star

Entisistä Smack-, Bigelf- ja Species -jäsenistä koostuva pumppu tarjoilee "lekalla päähän -numeron" tulevalta täyspitkältään.

National Nightmare

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

National Nightmare on legendaarisessa Smackissa aikanaan paukuttaneen basisti Jimi Seron, kalifornialaisen Bigelfin riveissä kunnostautuneen kitaristi Ace Markin ja Species-orkesterissa palkeitaan aukoneen vokalisti Sami Haxxin muodostama, rockin, bluesin ja punkin toimivaksi todetusta perinteestä ammentava ryhmä Suomen Helsingistä. Ja pumpun Shooting Star -uutuusbiisihän se raikaa viikon 17 Lauantailekana.

”Toisin kuin joku jo somessa arvaili, tämä ei kerro kouluampumisista.”

Tämä on single numero kaksi meidän tulevalta täyspitkältä. Ajateltiin, että groovaavan Night Bus -ykkössinkun jälkeen sopisi tällainen lekalla päähän -numero. Soundi on raaka ja sanoma rakastava, Haxx muotoilee ja jatkaa:

Toisin kuin joku jo somessa arvaili, tämä ei kerro kouluampumisista. Se, että sanoituksesta voi saada sellaisen käsityksen, ei tosin ole vahinko, diggaan kirjoittaa yksinkertaisesti mutta moniselitteisesti. Kuulija saa sovittaa tekstin omaan tarinaansa ja fiiliksiinsä. Itselläni tämän sanoituksen takana oli ihastuminen vanhempaan auktoriteettiasemassa olevaan naiseen koulussa. Van Halen -meininkiä… Ja tuo fiilis sekoitettuna vanhaan Punavuoren Lostari-skeneen; pieni väkivallan uhka takavasemmalla.

Mutta tämä on ennen kaikkea rockia nielkää se sellaisena. Tiputellaan pari raitaa lisääkin vielä ennen levyä ja yritetään kertoa niillä yhtenäinen tarina siitä, mikä tämä bändi on, ettei jää epäselvyyksiä kenellekään.

Lauantaileka National Nightmare: Shooting Star

Haxxin ja toveriensa livekunnon voit käydä katsastamassa Helsingin Bar Loosessa tänään (29.4.).

National Nightmare on:

Sami Haxx (laulu)
Ace Mark (kitara)
Jimi Sero (basso)

Muistathan, että kaikki biisiuutuuksista kurittomimmat, kaihoisimmat ja kompleksisimmat löydät viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.