”Kertsin riffissä on aistittavissa väkivaltaa ja suoraa vihaa” – Lauantailekana Nuclear Nightshift: Defy My Enemy

Voice Of Finlandista tuttu "rokkimimmi" ryhmineen tarjoaa esimakua tulevalta debyyttipitkäsoitoltaan.

Nuclear Nightshift

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Vuonna 2012 perustettu jyväskyläläinen Nuclear Nightshift soittaa oman kuvauksensa mukaisesti  ”modernia energistä hardrockia häikäilemättömin 70- ja 80-lukujen klassikkovaikuttein”.

”Sävellysvaiheessa annettiin paukkua niin, että puntti tutisee.”

Päivän Lauantailekana losahtava Defy My Enemy on videoryyditteinen maistiainen pumpun tuloillaan olevalta esikoisalbumilta. Viime kauden Voice Of Finlandistakin muistettava vokalisti Milka Uusitalo kertoo kappaleen tarinasta näin:

Defy My Enemy, kuten valtaosa meidän muistakin biiseistä, on saanut alkunsa raa’asta kitarariffistä. Kertsin riffissä on aistittavissa väkivaltaa ja suoraa vihaa, johon on kiteytynyt rakennusalalla työskentelevän Masan (kitaristi Juha-Matti Berg) tuntemuksia.

Berg jatkaa:

Biisi on toistaiseksi bändimme raskainta osastoa, sävellysvaiheessa annettiin paukkua niin, että puntti tutisee. Tätä mentaliteettia ei Milkakaan säästellyt vokaalisuorituksissaan, eikä kappaleen tekstissä, joka kertoo omakohtaisen kostotarinan mainittuja fiiliksiä yhä vahvistaen. Kuten musavideosta käy ilmi, tässä bändissä asioita ei oteta kuitenkaan liian vakavasti. Rock ’n’ rollia tosissaan, muttei totisesti!

Lauantaileka Nuclear Nightshift: Defy My Enemy (ohj. Teemu Myöhänen)

Tähän mennessä Nuclear Nightshift on julkaissut vuonna 2015 ilmestyneen First Nightshift -nimisen ep:n sekä vuotta myöhemmin putkahtaneen Standing Behind The Bars -singlen videoineen.

Tulevalle esikoispitkäsoitolle tarkoitettua materiaalia on kuulemma kasassa jo ”yllin kyllin” ja kiekon äänitykset tullaan aloittamaan heti, kun yhtyeen ”Haapaniemen ydinvoimalaksi” tituleeraama studio saadaan täyteen toimintavalmiuteen. Näillä näkymin Nuclear Nightshift -räiskäleen on määrä paistua vuodeksi 2018.

Nuclear Nightshift on:

Milka Uusitalo (laulu)
Juha-Matti Berg (kitara)
Kyösti Kokko (basso)
Olli Happonen (rummut)

Bändin ajantasaiset keikkatiedot näet täältä.

Kaikkea kivaa kesäpäivien ratoksi viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme: