Jättimäisten tunnelmien jahtaajat – Lauantailekana Planet Case: Universe & I

"Oli täysin kirkas tähtitaivas, lumi loisti maassa ja olin aivan yksin."

Planet Case. Kuva: Tuukka Kiviranta

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Päivän rykäisynä kuulostellaan seinäjokelaisen Planet Case -yhtyeen tuoretta Universe & I -singleä. ”Universal rockia” esittävä orkesteri on tähän mennessä kartuttanut live-kokemustaan muun muassa Anssi Kelan lämmittelijänä.

Aikaisempien projektien myötä meille oli syntynyt halu luoda uutta soundia modernia bändimusiikkia ja elektronisia vaikutteita yhdistelemällä. Jättimäisten tunnelmien ja herkkien yksityiskohtien liitto oli mielestämme kokonaisuutena erittäin toimiva, Planet Casen kitaristi Tuomas Kätkänaho avaa.

Entäpä esikuvat, onko heitä?

Isoja yksittäisiä vaikuttajia soundimaailmallemme esimerkiksi tämän kappaleen kohdalla ovat olleet M83 ja The 1975.

Jonas Olssonin tuottama Universe & I sai alkunsa Planet Casen biisintekijän Otto Nyyssölän talvisella kotimatkalla Seinäjoella.

Oli täysin kirkas tähtitaivas, lumi loisti maassa ja olin aivan yksin. Tuntui, ettei ketään muuta oo liikkeellä koko kaupungissa. Ajattelin siinä kaikenlaisia asioita ja yhtäkkiä tuli ihan törkeen hyvä tunne maailmasta ympärillä. Se talvi ja kevät oli mulle vanhempien eroprosessin takia aika rankkaa aikaa, mutta tuona yönä fiilis jotenkin vapautui tunsin olevani elossa. Päähän tuli ajatus, että ei hitto, mä haluun tehdä tästä biisin, Nyyssölä kertaa.

Lauantaileka Planet Case: Universe & I

Planet Case on:

Aleksi Yli-Sissala (laulu)
Tuomas Kätkänaho (kitara)
Teemu Hakala (kitara ja koskettimet)
Otto Nyyssölä (basso ja koskettimet)
Aapo Hakala (rummut)