Tarina koiran ja Terminaattorin ystävyydestä – Lauantailekana The Friend: Defender

"Lähtökohtana oli tehdä omannäköinen bailuanthem vuosimallia 2016."

Silminnähden lennokasta menoa. Kuva: The Friend

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Turkulainen The Friend -yhtye palaa lähes viiden vuoden tauolta tänään Lauantailekanamme raikaavan uuden singlensä myötä. Melodista popia elektronisempaan soundimaisemaan yhdistävä kappale kantaa nimeä Defender. Biisin osin scifi-henkinenkin tarina sijoittuu tulevaisuuteen.

Defender kertoo koiran ja Terminaattorin ystävyydestä. Terminaattorin koira suojelee roboäijää pahoilta koirilta ja karkottaa ne. Musiikillisena lähtökohtana oli tehdä omannäköinen bailuanthem vuosimallia 2016, The Friend -vokalisti Anders Vuorimaa selventää.

The Friendin alun perin lyhyemmäksi kaavailtu tauko venyi, kunnes viime syksynä yhtyeestä alkoi tuntua, että jatkettava oli nyt tai ei koskaan. Uutta materiaalia on työn alla jo enemmänkin, mutta bändi haluaa panostaa yhteen biisiin kerrallaan.Vuorimaa jatkaa:

– Tuntuu oikein hyvältä tehdä taas musiikkia yhdessä, kun ei ole paineita tai odotuksia mistään suunnasta. Kiirettä toisen albumin julkaisun suhteen ei ole, vaan keskitymme nyt hyvien biisien kirjoittamiseen.

The Friendin Soundissakin varsin suopean vastaanoton saanut debyyttialbumi Athletic Girls ilmestyi vuonna 2011.

Lauantaileka – The Friend: Defender

Ja tältä listalta totuttuun tapaan kaikki tuoreet parhaudet viikonloppua vauhdittamaan: