Local Al, Mummypowder ja Harri Hertell kantavat huolta yhteisestä maailmastamme – Ensinäytössä Sademetsät palavat -video

Kappale on naapuriyhteistyönä alkaneen projektin kolmas singlejulkaisu.
8.7.2020 09:01

Runoilija Harri Hertellin ja indiemuusikko Local Alin eli Aleksi Pahkalan naapuriyhteistyönä alkanut taideprojekti jatkuu 10. heinäkuuta julkaistavalla Sademetsät palavat -singlellä, jonka musiikkivideo saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä. Kappaleessa Hertellin pysäyttävä runo yhdistyy Local Alin ja projektissa myös mukana olevan Mummypowderin eli Janne Lehtisen elektroniseen poppiin, jossa sekoittuvat skandinaavinen disko, suomalainen mystiikka ja huoli yhteisestä maailmastamme.

”Hertellin uuden kirjan runo Sademetsät palavat on monella tapaa pysäyttävä, ajankohtainen ja ajaton. Globaalin koronakriisin ja rasismin vastaisen liikehdinnän keskellä yhteinen huolehtiminen maapallomme tulevaisuudesta ei ole unohtunut. Ihmisoikeudet ja ympäristöliike kulkevat käsi kädessä tulevaisuudessakin – ehkä korona jälleen lopulta yhdistää maailmaa, kuten Hertell tekstissään toivookin”, Pahkala kommentoi.

Sademetsät palavat on kolmas Hertellin, Local Alin ja Mummypowderin projektin singlejulkaisu. Aiemmin julkaistut kappaleet ovat Seisot laiturilla sekä toverilehti Rumbassa ensiesityksensä saanut Varis lehahti maisemaan. Ja lisää on luvassa.

”Meillä on tällä yhteistyöllä valmistumassa albumillinen materiaalia, koronarajoitusten höllentymisten takia onkin ollut mainiota työstää uusia kappaleita muutenkin kuin pelkän tietokoneen välityksellä. Julkaisuaikataulua ei vielä uskalleta pohtia, mutta tavoitteena olisi saada vielä tänä vuonna Local Al & Mummypowder sing Hertell -levy pihalle.”

Lisää luettavaa