Mr. Lordi listaa viime vuoden parhaat rundiviihdykkeet – mukana podcasteja ja hyvin merkillinen huumoripläjäys

Saara Planting

Timo Isoaho on udellut monenlaisten kotimaisten muusikoiden suosikkeja viime vuodelta. Myös Mr. Lordi ennätti kertomaan, mitkä olivat naamiomiehen mielestä parhaita kiertueviihdykkeitä vuonna 2022.

”Tämä on tämmöinen rundiviihdykkeiden top 5. Kun olen niin horopää, niin ei meinaa muistaa kuin vain muutaman edellisen kuukauden. Leffatkin katson aina viiveellä, kun en harrasta enkä omista mitään suoratoistohommeleita, vaan venailen fyysiset dvd-julkaisut. Niinpä ne katsotut leffatkaan eivät ihan kauheen akuutteja ole. Puhumattakaan levyistä, kuuntelen vain niitä samoja vanhoja aina. Paitsi meidän omaa uutta tulevaa levyä olen kuunnellu ihan vitusti koko vuoden, enkä kyllä oikein mitään muuta. Koita saada näistä nyt jotakin sitten…”

Pauli ja Seija – Ottoo sekkaan

”Loiriplukari laitto tän linkin Whatsapissa ja kysyi, onko tämä jo tuttu. No ei vittu ollu. Nyt on. Ihan helevetin hauska. Tästä on vaikea olla varma, onko tämä tehty täysin tosissaan vai tarkoituksella silleen vähän paskasti. Mutta se pikku paskuus tekee tästä just aivan lyömättömän mahtavan ja sympaattisen. Pariskunnan molempien osasten laulusuoritukset ovat ihan kultaa. Ja sanat. Ja ennen kaikkea video, varsinkin kylävieras Veikon vaivaantunut gestiikka miellyttää meikän nauruhermoja. Tästä tuli sitten semmoinen meidän syksyn rundin vakkaribiisi, joka kuunneltiin ja katottiin valehtelematta kymmeniä ja kymmeniä kertoja ennen keikkaa. Loppujen lopuksi jossain soundcheckissä opeteltiinkin tämä. Ja lause ’nämähän on ihan tuttuja’ jäi bändin kesken ihan päivittäiskäyttöön.”

M/S Mystery -podcast

”Kuuntelin tätä koiraa lenkittäessä kesällä. Tosi koukuttava ja koskettava, ja helevetin hyvin tehty koko äänimaisema. Todella leffamainen, vain kuva puuttuu. Itse en voi oikein sietää risteilylaivoja ja niillä olemista ja siellä näkyvää örvellystä, joten tästä jotenkin tuli semmoinen ’I rest my case’ -tyyppinen tunnetila.”
Kuuntele Yle Areenassa.

Viimeinen keikka -podcast

”Maskia laittaessa ennen keikkaa vierähtää tavallisesti kolmisen tuntia, ja silloin tykkään kuunnella jotain kiinnostavaa suomalaista puhetta. Aiemmin ruukasin kuunnella ihan vaan Yle Puhetta, mutta sekin meni taannoin pitkälti piloille, kun tunkivat saatana sinnekin musaa ja urheilua. Nythän se tilanne on taas vähän korjaantunu. Musan kuunteleminen on siinä maskinlaittotilanteessa ihan absolute no-no. Tämä tuli kuunneltua rundin alkupuolella. Erittäin mielenkiintoisia ja makaabereja tositarinoita, jotka jäivät mieleen pyörimään.”
Ei tällä hetkellä kuunneltavissa.

Viimeinen johtolanka -podcast

”Kun Viimeinen keikka oli kuunneltu, piti löytää joku muu kuunneltava. Kaikki nämä kaudet tulikin sitten ahmittua seuraavaksi. Järkyttävää mutta niin vastustamattoman kiinnostavaa. Jotenki sitä vain pakosta alkaa pellenä miettiä näitä mukamas fiksuna, että näinhän ja niinhän se on varmasti mennyt, ihan katteettomalla alan tuntemuksella. Basisti Hiisi yllätti minut jonkun kerran pukuhuoneissa, kun paljastui, että hänpä sitä kuunteli myös. Tai no, totta kai se kuunteli niin kuin kaikki muutkin, halusivat tai eivät, kun mulla on yleensä kaiutin päällä.”
Kuuntele Yle Areenassa

Loiriplukarin toistaiseksi julkaisematon biisi

”Plukkis lähetti tämän kappaleen minulle täysin pyytämättä ja tilaamatta. Hauskahan se on kuin helevetti. Tästä muotoutui sitten suunnittelematta rundille rituaali, jossa tämä kappale oli pakko kuunnella ennen jokaista keikkaa. Ja keikkoja oli se 45, joten kappalehan tuli tutuksi kaikille. Kerroin tästä Plukarille, ja muutaman päivän päästä hän lähetti yllätykseksi biisistä uuden version, jossa oli Lordi-aiheiset sanat. No sekös meitä vasta vielä enemmän nauratti. Laitettiin sitten rundin viimeisille kolmelle keikalle, jotka olivat siis Suomessa, tämä lorditettu versio keikan loppunauhaksi.”

Toimittanut: Timo Isoaho