Nuoret ja raikkaat: 27thChild

Pitkiä neuvotteluja ja absoluuttista rakkautta.

27thChild

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Helsinkiläisyhtye 27thChildin polku alkoi hahmottua viitisen vuotta sitten laulaja-kitaristi Santeri Kaverisen toimesta.

”Tavoitteenamme on heti alusta asti ollut tehdä oikeasti monipuolinen ja mieleenpainuva rocklevy.”

Kitaristi Oskari Söderblomista, basisti Lauri Lenosta ja rumpali Jimi Ahosesta koostuva koonpano otti muotonsa Kaverisen ympärillä tammikuussa 2015. Kaverinen kertoo, että on tämän jälkeen kynäillyt 27thChildille tarkoitettuja kappaleita pääasiassa Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Aasiassa.

– Tavoitteenamme on heti alusta asti ollut tehdä oikeasti monipuolinen ja mieleenpainuva rocklevy. Näin laulunkirjoittajan näkökulmasta voin sanoa, että musiikkia on viime ajat tehty hyvinkin aktiivisesti, biisinikkari toteaa ja lisää bändihommien pyörähtäneen ”kunnolla vauhtiin” vuoden 2017 alussa.

Mutta mistä kummasta orkesterin nimi juontuu?

27thChild-nimen takana oli useita visioita, joista monet kariutuivat jopa traagisesti. Yhtyeen alkumetreillä nimeksi valittiin absoluuttista rakkautta kuvastava The Child. Palasten loksahdellessa ensimmäistä kertaa uusille sijoilleen päätettiin kaikki kuitenkin aloittaa puhtaalta pöydältä, bändiläiset taustoittavat jatkaen:

Tuolloin nimeksi valikoitui pitkien neuvotteluiden jälkeen 2ndChild. Tänään, yli kahdenkymmenen sattuman ja epäonnistuneen ratkaisun myötä on nimi asettunut tuohon lopulliseen muotoonsa 27thChild.

Parhaillaan Kaverisen ja kumppanit pitää kiireisenä tuleva debyyttikokopitkä.

Musiikin soittaminen ja luominen on ollut kaikkien meidän unelmana ja uskotaan kuulijoiden tavoittavan meininkimme aitouden niin stereoista kuin etenkin livenä.

Nuorissa ja raikkaissa raikaavasta Nothing’s Going To Change Anyway -rykäisystään miekkoset tarinoivat seuraavasti:

Santeri ja Oskari loivat Nothing’s Going To Change Anywayn sävelineen ja sanoineen jo vuonna 2014 eräässä kellarissa noin 15 minuutissa. Biisin tarina kertoo nykypäivänä hyvin tyypillisestä nuoren ihmisen tavasta suhtautua paikallaan polkevaan elämään. Kappaleen hiominen stemmoineen ja sooloineen oli nopeasta luomisvaiheesta huolimatta kovan työn takana.

Nuoret ja raikkaat – 27thChild: Nothing’s Going To Change Anyway

Vaan mitä kuuluu 27thChildin välittömästi hahmotettavissa olevaan lähitulevaisuuteen?

Ollaan erittäin tyytyväisiä tämän jo julkaisemamme demon laatuun. Nyt katseet on kuitenkin kohdistettu ulevalla ep:llä ilmestyviin versioihin ja musiikkivideoihin. Yritetään saada ep ulos vuoden 2018 kesäksi ja päätavoitteemme, eli eka levy sitten vuodelle 2019. Tämä kaikki maksimaalisen aktiivisen keikkailun ohella toki.

Kesäterkkuja Soundin lukijoille?

– Erityisen rokkaavaa kesää 2017 kaikille soundin lukijoille!

27thChild on:

Santeri Kaverinen (laulu ja kitara)
Oskari Söderblom (kitara)
Lauri Leno (basso)
Jimi Ahonen (rummut)

Kaikkiin bändin tähän mennessä julkaisemiin äänityksiin pääset tutustumaan YouTubessa.

Jokaiseen Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyyn artistiin ja yhtyeeseen pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka tai mikä bändi olisi sekä nuori että jotakuinkin sopivasti raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja seurata myös alati täydentyvää Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittariamme: